В интервю за ТАСС руският външен министър Сергей Лавров подчерта,

...
В интервю за ТАСС руският външен министър Сергей Лавров подчерта,
Коментари Харесай

Лавров: Палестинците имат право на независима държава

В изявление за ТАСС съветският външен министър Сергей Лавров акцентира, че палестинците имат право да основат своя страна , която да включва всички национални територии.

Лавров съобщи, че палестинският народ има " законно право " на лична суверенна страна, в чиито граници влизат линията Газа, Западният бряг и Източен Йерусалим.

Изявлението му пристигна след неотдавнашните му забележки във връзка с политиката на Съединените щати, която той упрекна за настоящето положение на нещата в израелско-палестинския спор.

Сергей Лавров съобщи, че " порочният кръг на насилието " в продължаващия израелско-палестински спор би трябвало да бъде преустановен.

Лавров намира " оправдаването " на терористичните актове, както и отговора на Израел на тези актове за " жестоко нарушаване " на интернационалното право.

Той съобщи, че методите, употребявани от Израел, са " групово наказване " , и добави, че държанието им по време на спора единствено подбужда към повече терористични актове и назад.
 Сергей Лавров: Атаките на
Сергей Лавров: Атаките на " Хамас " не оправдават дейностите на Израел

Той прикани за интернационален мониторинг в линията Газа

" Порочният кръг на насилието би трябвало да бъде пресечен, несправедливостите, от които са страдали генерации палестинци, би трябвало да бъдат преодолени ", заключи той. По-нататък той акцентира, че Русия не се е занимавала с спора " подмолно ", и прикани интернационалната общественост "... да си вземе поука от опитите на Съединените щати да играят подмолна дипломация в Близкия изток ".

Лавров означи нуждата от договаряния, защото единствената опция на диалозите е " продължаващото клане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР