В интервю за SWI swissinfo.ch тя припомня, че през май

...
В интервю за SWI swissinfo.ch тя припомня, че през май
Коментари Харесай

Приближава ли се Швейцария до членство в Европейския съюз

В изявление за SWI swissinfo.ch тя напомня, че през май 2021 година швейцарското държавно управление прекъсна договарянията с Европейски Съюз, изразявайки желанието на алпийската страна да продължи пътя си редом, само че не дружно с блока. Европейски Съюз реагира със безчувственост, като наред с други стъпки, изключи Швейцария от листата на асоциираните страни в научната стратегия " Хоризонт Европа ".

Въпреки това, връзките на страната с Европейски Съюз остават като цяло доста положителни, изключително със съседите ѝ Германия и Австрия. Изглежда и в преговорния развой още веднъж настава амосфера на доближаване посредством редица проучвателни диалози, от които излиза наяве, че като цяло Европейски Съюз е склонен с пакетния метод, препоръчан от Швейцария, само че все пак към момента има доста въпроси без отговори.

В региона на свободата на придвижване да вземем за пример, Швейцария и Европейски Съюз водят полемики от доста дълго време, в това число по въпроса за отбраната на заплатите, както и по отношение на трудовата емиграция. Двете страни интензивно разискват Директивата за правата на жителите на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР