В интервю за руския вестник Известия Анатолий Аксаков, председател на

...
В интервю за руския вестник Известия Анатолий Аксаков, председател на
Коментари Харесай

БРИКС: Русия ще въведе регулаторна рамка за криптовалутите през 2024 година

В изявление за съветския вестник " Известия " Анатолий Аксаков, ръководител на Комитета на Държавната дума по въпросите на финансовия пазар, разкри идните си проекти за узаконяване на трансграничните транзакции с криптовалути до втората половина на 2024 година

Тази самодейност е ориентирана към потреблението на платформата на борсата в Санкт Петербург и сега е във фаза на разискване.

Дискусията разкри и визията на Аксаков за изпробване на потреблението на цифрови валути измежду страните от БРИКС за взаимни разплащания сред участващите страни в интервала 2025-2026 година Наред с тези желания съветското държавно управление счита да вкара крипто регламенти до 2024 година

Аксаков акцентира смисъла на криптовалутите в интернационалните разплащания, като акцентира на напъните им за напредване на законодателството по време на първичното четене през март, последвано от второ четене през април.

Първоначално очакван за разискване през ноември 2023 година, процесът по основаване на крипто законодателство срещна закъснение заради провокации в координацията сред основни институции като държавното управление, Министерството на финансите, Министерството на стопанската система, Централната банка и правоприлагащите органи. Аксаков чака тези проблеми да бъдат решени на съвещанията през януари, признавайки спешността поради забележителния размер на съветския пазар на криптовалути.

Освен това Аксаков удостовери проектите за контролиране на добива, разпространяването на криптовалута, трансграничните транзакции и данъчното облагане. Забележително е, че предложенията включват наказания за нелегално потребление на криптовалута.

Що се отнася до данъчното облагане, разглеждането на опцията за въвеждане на 20% налог върху приходите на миньорите, препоръчано от Министерството на финансите, остава отворено за разискване. Аксаков загатна за опцията за облагане на приходите, а не на облагите, и чака тези налози да допринесат за националния бюджет.

За да се подтиква крипто промишлеността, Държавната дума изрази поддръжка за разрешаване на миньорите да продават криптовалута като експортен артикул, както предлага Министерството на финансите. Очакванията са свързани с напредъка на съветското крипто законодателство, което ще разреши законни трансгранични крипто транзакции за бизнеса до втората половина на 2024 година

Въпреки провокациите, Аксаков остава оптимист за идното законодателство, отчитайки развиващия се темперамент на пазара. Руските компании, изправени пред наказания, от ден на ден се обръщат към криптовалутите за интернационалните заплащания.

Всеобхватното законодателство бележи забележителна стъпка в основаването на контролирана рамка за криптовалутите в Русия, съобразена със международните трендове в региона на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР