В интервю за ПИК евродепутатът Николай Бареков коментира има ли

...
В интервю за ПИК евродепутатът Николай Бареков коментира има ли
Коментари Харесай

Николай Бареков изнесе нови факти за случая с Елена Йончева и пита защо НАП не я проверява!

В изявление за ПИК евродепутатът Николай Бареков разяснява има ли Презареди България човек в ЦИК, какво се премълчава за Елена Йончева, разминаха ли се с Атака за евроизборите и следствието против оригарха Иво Прокопиев.

"Тиражират се подправени вести във връзка с Бареков и Презареди България, тъй като всеки друг от ГЕРБ, Движение за права и свободи и патриотите човек във ЦИК е гаранция за изборния развой. Нали по тази причина в този момент офанзивата против Народно събрание, че опорочава изборите, т.е. като има един непряк наблюдаващ в ЦИК е по-добре. Нашият човек е в ЦИК пет години, назначен от предходния президент Росен Плевнелиев, с който знаете че не бяхме в най-хубави връзки и се надявяме, че настоящия президент ще съблюдава закона, откакто имаме всички събрани подписи на обединението. В интерес на истината нямах проблем с ВМР, тъй като Катя Иванова общо взето е работила и пособия на всички политически партии да си подават документите и и да си изправят кривиците в ЦИК, просто единият от по-малките паратньори, няма да кажа кой, реши може би да се направи на забавен за едни-два дни, само че най-после и те подписаха. Ние сме демократична коалиция, всички имат право на равна тежест.

На въпрос от водещата дали обединението му ще взе участие в евроизборите, Бареков отговори:

"Ние няма по какъв начин да не участваме в евроизборите, дали ще взе участие Бареков на евроизборите, тук да разграничим дали ще взе участие Презареди България и консервативния алианс, това са разнообразни въпроси. Това не е партия „ човекът-оркестър “, тази партия си има управление, разясни Бареков. Това управление си има многочислени членове, имаме номиинации от разнообразни структури, в случай че желаете да продължа с новината, примерно нашата конструкция в Бургас застана зад кандидатурата на Димитър Байрактаров, който знаете е остарял родолюбец, той е сега в недружелюбност в Народно събрание, тъй като хора като теб имат опция да си правят работата, вътре в коридорите, а той е изпъден от управлението на националното заседание, тъй като ги ядосва. Има номинация за мен от пловдивската ни конструкция да се кандидатирам. Има и други номинирани, да кажем един от тях е Георги Балабанов, който е номинира от структурата в Сливен. Водим диалози за коалиция.

Първо диалозите ни за коалиция започнаха със старите ни съдружни сътрудници. Бях задължен да се обърна първо към тях. Говорихме с консерваторите, които бяха дружно със нас на господин Цветан Манчев, водени са диалози с Гергьовден, водени са диалози с партията на господин Софиянски, както е известна, тя си има водач, той се споделя Росен Кацарски, и се споделя „ Свободни демократи “, водихме диалози с Вътрешна македонска революционна организация. С сътрудника Джамбазки водихме такива диалози още преди година за общо явяване на изборите. И последните 6 месеца сме водили диалози за коалиция с господин Сидеров и бяхме стигнали даже до изработването на има на тази коалиция: „ Атака “ плюс Обединени консерватори.

Защото все още сме в застой в договарянията господин Сидеров не е дал пояснение, само че пък въпреки това не сме се и карали. Искам да кажа нещо, което е доста значимо за хората. Ние не сме се събирали с Волен Сидеров и с „ Атака “ да разделяме места. Нито той е желал да бъде лидер на листа, нито аз съм желал да бъда лидер на листа. Това е първата нечиста сделка. Аз споделих, че е най-добре той да си води листата, тъй като е по този начин да се каже политически деец и е хубаво да води тази борба той. Аз бях подготвен да бъда втори, можех и да бъда финален. За мен няма драма. След това диалозите, които водихме с „ Атака “ бяха за кардинална коалиция, в това число обсъждахме опцията „ Атака “ да излезе от ръководството, напускайки коалиция Оперативна програма, само че господин Сидеров държеше, в случай че би трябвало да бъда почтен, да не е той индивидът, който разпада патриотите, да не е той егоистът и поради него. И както видяхте, нервите на господин Каракачанов и на господин Дамбазки, и на Валери Симеонов не устояха, и на процедура те започнаха а договарят двете партии дружно, започнаха да изолират Сидеров от процесите в Оперативна програма и в един миг се оказа, че на процедура „ Атака “ в действителност няма да бъде с тях на изборите. Що се отаняс до възможната му коалиция с Марешки, както се приказва, аз бях неприятно сюрпризиран, тъй като тъкмо господин Сидеров, който през целия си живот се представяше за герой против олигархията, да направи коалиция с един явен олигарх, който е в Народното събрание, би било следващата по този начин да се каже хумореска.

Водещата уточни, че „ Атака “ не бяха признати в алианса на консерваторите, само че Бареков отвърна, че това е правилно единствено на половина.

„ Първо, в случай че „ Атака “ беше подписала съдружно съглашение с нас преди срещата в Рим, както бях заречен, те щяха да бъдат признати. Просто трябваше да има съдружно съглашение. Ще се явяваме двете партии дружно и употребяваме общият закостенял пиедестал, на който стъпваме.

Второ, господин Сидеров и „ Атака “ не са неприети, те са във крайна фаза на участие. На процедура тях дели един месец до участие в Алианса на консерваторите, това ще стане при започване на юли, на идната колекция на нашия Алианс. И тука обаче желая да кажа, господин Джамбазки, който ви оказва помощ и на вас без да желаете, от няколкиодни ставате проводник на подправена вест, а тя е, че Джамбазки прави конференция на АКРЕ в София. Не, не прави. Той прави частна колекция на евродепутата Джамбазки с негови доближени другари, дали ще предложения посетители от чужбина не знам, само че тази колекция не е в календара на Алианса на консерваторите и реформистите. Тя няма нищо общо с нашия календар. Той е част от Алианса, само че това не значи, че може да употребява логото.И тук желая да кажа – единственото събитие, включено в календара на Алианса консерваторите и реформистите в цяла Европа е на 22 март, това е годишният конгрес на консерваторите от цяла Европа и от света. Ще бъде тук в София, аз го върша, аз съм домакинът.

Ние употребяваме логото АКРЕ тук, не тъй като употребяваме логото АКРЕ, а тъй като вършим събитието на АКРЕ ние, аз съм хазаин.

И тук желая да кажа, че господин Джамбазки, с цел да не го слагам конфузна обстановка, да бъде изолиран от събитието, ние също сме го поканили като участник.

Основни спикери на конгреса ще бъдем аз, като хазаин и евродепутат, господин Ричард Милсън, изпълнителен шеф на Алианса и господин Ян Захрадил, като президент и водещ претендент. Така че доста апелирам господин Джамбазки да не прави това, аз скандал на открито няма да върша.

Ние ще му дадем опция по-нататък, когато той се покаже като добър уредник, той от няколко дни е член на Алианса и към този момент прави годишна конференция. Така че истината – господин Джамбазки, моят сътрудник, прави своята годишна конференция като евродепутат, такава има право да прави, няма нищо общо с АКРЕ, остава въпросът кой му заплаща скъпата реклама във тип на билбордове и реклама по медиите, тъй като това коства пари. Тук оставям една малка врата, може би от своите спестени милиони, може би той заплаща от персоналните си доходи. "

Във Вашингтон и Тръмп пристигна при вас, неговата партия е част то този Алианс, казахте ли си нещо, здрависахте ли се, попита водещата Бареков, във връзка срещите му и визитата му в Съединени американски щати.

"Ще бъда пределно явен – ние имахме покана като българска делегация и аз като лидер на тази делегация от Алианса на консерваторите и реформистите, и от уредниците на годишната конференция на американските републиканци. Т.е. това, което ние вършим на 22 март, те го направиха малко по-рано във Вашингтон, те го направиха в щата Вирджиния, град Ричмонд, на 20-30 минути път от Белия дом. Ние бяхме там на петдневно посещаване. Първият ден беше доста забавен, тъй като имах опцията да посетя Държавния департамент на Съединени американски щати, имах срещи с всички основни шефове на отдели. Едни от най-интересните бяха с господин Пфайфър, който дава отговор за Югоизточна Европа и България, от името на американското държавно управление, той е основен консултант, той е индивидът, който в действителност дефинира дневния ред и индивида, и несъмнено среща с Департаментът, който постанова глобите на Русия и глобите по Закона „ Магнитски. “

Това са два вида наказания, едните са особено за съветски компании и съветски предприемачи, съветски политици, а другите са за страни по света, най-вече от третия свят, които нарушават човешките права. България, по моя информация, не е в този лист на разследвани страни, политици, общественици по Закона Мажнитски. Не споделям, че Щатите са удовлетворени от нашите политици и предприемачи.

Не споделям, че те не проверяват техни пари, транзакции и така нататък Но по Закона Магнитски аз нямам информация такива процедури да има за България. Подобни клюки се навързват в българските медии, тъй като очевидно някой има пари да заплаща на българските медии и на американски лобисти.

Това, което ще кажа на сътрудниците политици в България, или пък на тези, които са, знаем че е съвременно,да се назовават олигарси да са в заточение. Искам да кажа на всички такива олигарси в заточение, да не си хабят парите, тъй като парите рано или късно свършват, да не и харчат по американски лобисти, тъй като Вашингтон е цялостен с лобисти. Реално големият бизнес във Вашингтон е политиката, тъй като политиците са там на заплата, както знаем. И Доналд Тръмп може да е милиардер, само че като стана президент получава заплата. 90% от бизнеса във Вашингтон това е лобизъм и то е изцяло законно, и всеки има право, когато е регистриран като лобист, да взема пари от тази активност. И от господин Иван Иванов, и от господин Петко Маринкин да вземе няколко милиона $ и да парви каквото си желае с тях. Може да подаде заявление. Един елемантарен образец, обърна се Бареков към водешата. Ако с те записваме компания в Щатите, което е изцяло законно и за тази компания похарчим 50-100 $, на другия ден безусловно може да подадеш тъжба против мен в щатски съд и да кажеш примерно: „ Николай Бареков ме наби. “ И незабавно стартира следствие. Това, че някой е решил по този метод да си прави ПР, е негов проблем.

Понеже питахте за Тръмп, бахме заено посетители на конфренцията, аз бях лидер на делегацията дружно с Джефри ван Орден, с Джорджия Мелони, която е водач на италианската партия „ Италиански братя “, следете тази партия, тя ще има прекрасен резултат след Салвини. Мелони ще бъде мой посетител на 22 март. Това е едно фамилно събитие, политическо, там участваха хиляди последователи на президента Тръмп и на републиканците, ние бяхме в мястот, където са по-високопоставени хора, някои от тях ще бъдат мои посетители в София. Впечатляваща тирада на Тръмп, тя продължи три часа и половина. Той сподели нещо доста значимо, че Америка има един избор – или върви по пътя на свободата или приема социализма. А това което предлага Сандърс, новия претендент за президентския пост, си е чист социализъм.

Имах опция да беседвам персонално, да си стиснем ръцете с вицепрезидента Майкъл Пенс. Предаде доста поздрави на всички другари, на всички депутати европейския парламент посредством мен. Както и на всички другари на консервативната концепция в България. Г-н Пенс не е споделил предайте на американофилите доста поздрави, сподели на тези, които обичат Америка. Защото аз нито обичам Америка, нито обичам Русия, аз обичам България. Като ме поканят руснаците, виждам се с руснаците, като ме поканят американците – аз съм там. Друг е въпросът, че американците ме канят прекомерно, прекомерно постоянно и аз се усещам поласкан от това нещо. Така че Пенс изпрати поздрави на всички консерватори в България.

Евродепутатът бе запитан какво се крие зад абсурда с парите за мюфтийството.

"Аз не отхвърлям обстоятелството, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са в открита симбиоза в последно време в Народното събрание, патриотите са като едни кукли на конци пред тях, само че тук има съответен скандал, желая да разясня него. Питам г-да патриотите, през днешния ден ли се разсъниха с това решение на ГЕРБ и Движение за права и свободи да се опростят задълженията на мюфтийството? Това е от предходната седмица, най-малкото да бяха чули Нинова какво приказва. И в този момент непосредствено ще кажа, никакви илюзии - тези, които сега скачат, че се опрощават задължения на мюфтийството, играят против националната сигурност на България.

Значи Борисов увърта всичко. Той първо беше ченге 10 години. Цветанов, какво да кажа, това може би е най-мрачната фигура в България, когато приказваме за избори, само че Цветанов също беше ченге. Да не приказваме, че Движение за права и свободи от дълго време държат службите в България, което не е загадка. Да дадаме на нашите мюфтии да заплаща Саудитска арабия, да заплаща на Осама бин Ладен фондацията, или да заплаща Ердоган. Не мога да схвана това.

Понеже Валери Симеонов е споделил, че това са смешни пари за едни обръчи от компании, а 8 милиона в действителност са смешни пари за страната. Държавата против едни 8 милиона, в случай, че страната харчи всеки ден стотици милиони защо ли не, за нелепости, с цел да задоволяват прищевките на патриотите, ми да кажем, че страната даде 300 милиона, с цел да строи тази подправена ограда на Валери Симеонов! Това са неща, които са ясни, те са безусловно червени линии, тъй че отново да обобщим: или плащаме 8 милиона за заплатите на ходжите, ние - страната, и ходжите съблюдават българските закони, и не отглеждат талибани в гетата, които сътвориха през последните трийсет години от ранната ни народна власт, или оставяме Ердоган да свърши тази работа.

Пак Ердоган е дребният проблем, да не я свършат саудитците тази работа. Това не е законното държавно управление на Саудитска арабия, което знаете, че е сред чука и наковалнята, а разнообразни фондации, то къде ли няма към този момент коренен ислям? Не бих споделил, че би трябвало да лепим коренен ислям на сунитите единствено. Въпросът е ние какво желаеме да вършим, тук, в България. Искаме ли да отглеждаме талибани или желаеме страната да си стои на мястото? Предпочитам по този начин да го кажа, тъй като аз няма да поддържа ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че поддържам решението. Нямам нищо срещу симбиозата ГЕРБ с Движение за права и свободи, те просто би трябвало да излязат обществено и да кажат: „ Да, сега страната е в наши ръце, ние дефинираме курса на ръководството. “ Защото сега патриотите, които са се разпаднали, към този момент са в безспорен колапс, са употребявани като смокинов лист и те през днешния ден апропо не престават да се излагат. Защото те имат информация, те са там, те са във властта. Примерно Красимир Каракачанов е силов вицепремиер, той ли няма информация кой храни мюфтиите и ходжите в България?

Тъй като завършва мандата ви като евродепутат, имахте неща, свързани с вътрешната политика, започнахте като евродепутат. Едното е нашата колежка Елена Йончева, знаете какви кавги заформи в страната, имате ли повече информация до каква степен е стигнало следствието?

Аз повече не мога да давам информация по проблема. Каквото съм имал, съм го споделил. Първо го споделих пред обществото, бях извикан в прокуратурата. Като всеки съзнателен жител, когато ти звънне прокурор, ти не можеш да избягаш в чужбина. Така че бях в прокуратурата, разпитът ми продължи часове, по адрес на Елена Йончева и обстановката към нея, какво знам, какво не знам, по какъв начин е излъчвала предаванията си, какви контракти е имала, всичко съм споделил, подписал съм се, поставил съм си трите имена и подписа тъй че оттук насетне прокуратурата да бъде по този начин добра, а доколкото виждам те имат интерес да си свършат работата, много свестни хора се занимават с това дело. Не са хора, които са настроени, ме надали не би трябвало да се обезкостява Елена Йончева или Николай Бареков, или Бойко Борисов. Това са справедливи хора, доколкото знам са командировани от провинцията прокурори. Така че госпожа Елена Йончева да си чака развиването на обстановката. Аз същото съм го споделил и пред обществото, там влязох в по-голяма конкретика. Имам съвет от прокуратурата да не го споделям обществено. Нямам документ, не разполагам в съзнанието си с подобен документ, че госпожа Елена Йончева е била в трудово-правни връзки с малкия екран, която аз управлявах. След като не е била с такива трудово-правни връзки, моят дълг към нея е да не се приравнява до мен, нито сътрудниците в малкия екран, които са били там на заплата. Защото тя излезе и сподели, че атакували публицисти от ТВ7. По тази логичност всички би трябвало да отидем в прокуратурата. Разликата е, че като сме си вземали заплатите, сме си внасяли налозите.

Когато най-после си получих парите по контракта, аз компенсирах малкия екран, тъй като се отхвърлих от две трети от сумите, които имах да получавам. Като си взех тези 30% първото нещо, което направих, беше да си платя налозите. Те ми предлагаха всякакви хора, господин Василев, в случай че може на ръка да си взема парите и по тази причина ме разпитваха и мен прокурорите. Само че аз отидох с документи, ето по този документ съм си взел тези пари, това са ми платените налози, може да бъде тествано. Г-жа Йончева би трябвало да извърви този път, като виждам не го е извървяла.

Как беше допустимо моя благосклонност да бъде разкостен с инспекция 10 години обратно във времето, дружно със брачната половинка ми, с дамата, с която пребивавам, децата ми бяха тествани, къщата ми беше тествана, а пък госпожа Елена Йончева да не е тествана от Национална агенция за приходите? Защо прокуратурата не разпореди инспекция на Национална агенция за приходите, както направи с мен и други хора? Прокуратурата направи същото и с Делян Пеевски. Т.е. какво се оказва в този момент, че когато си в обществото и си политик,както беше в тази ситуация с Бареков и с Пеевски, против теб има медийна акция, прокуратурата елементарно ти реже главата, а когато те издига твоята партия и медиите ореол на светица, в тази ситуация с госпожа Йончева, прокуратурата я е боязън да накара Национална агенция за приходите да си свърши работата, това е България въпреки всичко. Затова не ревизира всички на еднообразно съображение. Започват избори. И мен ме ревизираха предизборно. Знаете ли по кое време излезе моята инспекция? В първия ден на изборната акция.

Делото против Иво Прокопиев е много напреднало, текат разпити на очевидци, вие сезирахте за нарушавания, напомни водещата.

"То е по мой сигнал, това дело стартира по мой сигнал в прокуратурата, аз бях още в ТВ7, това беше следствие на ТВ7, аз бях индивидът, който си постави подписа под това следствие и го дадохме в прокуратурата да се види дала Трайчо Трайков или Симеон Дянков, тогава почтено казано, Прокопиев ми се губеше като присъединяване в този случай. Сигналът главно беше против Трайчо Трайков, очевидно след това е изплувал Прокопиев, тъй като ми се стори много неуместно да продаваш акции на държавно дружество, т.е. да приватизираш през борсата, което звучи много хубаво. Обаче след това се оказа, че борсовият медиатор е един и същи участник.

Америка е страна, от която могат да се вземат доста хубави неща. Основното закононарушение в Америка не е по наказателното право, а по комерсиалното. Най-голямото закононарушение в Америка е да договаряш цена на акции. Ако за ликвидиране и обезчестяване можеш да получиш присъда до 100 години да вземем за пример, за сговаряне продажба на акции, за подбиване цената на акции, за изкуствено завишаване - от 500 години нагоре са присъдите. За да имат в действителност нещо в главата си американските финансисти, американските прокопиевци. Защото бутайки финансовия пазар, ти буташ свободата на капитала. Бутайки свободата на капитала, ти обричаш свободата на хората. Отделно, индивидът, който не има вяра в пазарните правила, не приказваме за псевдолиберали, които единствено ги проповядват, само че не ги вършат. Говорим за най-консервативното нещо в демокрацията – пазара. В края на краищата в учебниците по история какво написа – една нация потегля да става нация, когато има собствен пазар. Езикът е едно на ръка, религията едно на ръка, има народи, които имат 15 хиляди религии…

Подавал съм и други сигнали, прокуратурата малко изборно ги гледа, по някои би трябвало да работи незабавно, други се бавят с години. Остана и незавършена работа. ", сподели Бареков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР