В интервю за Първа сръбска телевизия премиерът Бойко Борисов коментира,

...
В интервю за Първа сръбска телевизия премиерът Бойко Борисов коментира,
Коментари Харесай

София и Белград мислят за еднакви пътни такси за целите Балкани

В изявление за Първа сръбска телевизия министър председателят Бойко Борисов разяснява, че със сръбския президент Александър Вучич са обсъждали опцията тол таксите в страните от Балканите да бъдат уеднаквени, съобщи БНР. 

" Тол системата е пред стартиране. Тук виждам една доста огромна опция балканските страни да си уеднаквим тол системите, с цел да може таксата на тира и на територията на Сърбия, и на територията на България или на Северна Македония, или Гърция, в случай че желаете и на Румъния, да бъде една и съща на километър, примерно. Това доста ще помогне на бизнеса, доста ще помогне на превоза и изобщо за туристите, в случай че щете ", съобщи Борисов.

Обмисля се също на граничните пунктове сред България и Сърбия да се изградят " бързи ленти ", по които да минава директният тежкотоварен поток. Пред сръбската медия Борисов анонсира, че в идващите една или две седмици президентът Вучич ще посети България. Целта е да се запознае на място с построяването на газопровода " Балкански поток ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР