В интервю за Лице в лице кметът на столичния район

...
В интервю за Лице в лице кметът на столичния район
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Жива гора е превърната в поляна

В изявление за " Лице в лице " кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков даде пояснения за случилата се противозаконна сеч в сърцето на Борисовата градина.

Оказва се, че компанията, която е направила това деяние, има подписани контракти със Столична община за разчистване и сметосъбиране за 6 софийски региона. Трайчо Трайков прикани кмета Фандъкова да употребява въздействието си и да ги анулира, защото " на тези хора не може да се има никакво доверие ". Изсичането на два декара жива гора той си изясни с апетити за строителство. " Досега това нещо не им е позовлявано ", акцентира районният кмет.

Трайков бе безапелационен, че Столична община би трябвало да си върне контрола върху Къпалня " Мария Луиза ". И даде последователност на събитията досега. " Със договорка през 2002-2003 година, посредством смесено сдружение сред „ Софийски парцели “ и две офшорки, къпалнята се трансформира в сдружение, в което Столична община няма никакъв надзор. Преди 2 години започнах план. Има 12 декара в границите на парцела на къпалнята, които бяха с незнаен притежател. Тогава ги актувахме като общински. В последна сметка всичко завърши. Дойде време да правим логистиката. Тогава се опитахме да влезем във връзка. Обадих се на „ Софийски парцели “. Те споделиха, че не са виждали тези хора и нямат никаква връзка с тях. Финално една от директорките на " Софийски парцели " ни оказа помощ и направихме среща с изпълнителния шеф на Парк „ Мария Луиза “. Преди 2-3 месеца махнахме оградата и присъединихме тези 12 декара към парка, а те сложиха оградата по техните граници. Преди три седмици от Дирекция „ Зелена система “ на Столична община пристигна писмо от шефа, че те са споделили, че желаят да отстранен няколко дървета и защото парцелът е частен, би трябвало да кажем какво е ситуацията. Експерти споделиха, че има 11 дървета, от които 5 изцяло изсъхнали бора и 6 дървета върху подпорната стена. Издали сме това позволение за премахването на тези изсъхнали дървета ", уточни районният кмет.

Трайков добави, че тези дървета по този начин и не са отстранени, само че за сметка на това " безусловно бандитски " измежду нощ е била изсечена жива гора. " Минали са си през бариерата, за какво са ги пуснали – не знам. Били са с екскаватор и камион с дробилка откъм гърба ", сподели още Трайков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР