В интервю за испанската медия El Mundo на 30 юни

...
В интервю за испанската медия El Mundo на 30 юни
Коментари Харесай

Зеленски: 21 000 войници на Вагнер са били убити от украинските сили, 80 000 са били ранени

В изявление за испанската медия El Mundo на 30 юни украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 21 000 бойци на частната военна компания " Вагнер " са били убити от украинските сили, а над 80 000 са били ранени.

 

" Във " Вагнер " те имаха две категории: професионални наемници и мобилизирани от пандизите, тяхното пушечно месо.

 

Нашите войски убиха 21 000 от тях и раниха 80 000. Добрата вест е, че унищожихме най-мотивираната част от съветските сили ", съобщи Зеленски, представен от El Mundo.

 

След въоръжения протест на Евгений Пригожин против Москва разследващите отчети сочат, че шефът на ЧВК " Вагнер " е бил заставен да понижи доста активността на " Вагнер " в Украйна.

 

Според основният шпионин на Украйна - Кирило Буданов - ЧВК към този момент няма да се бие в страната. 

 

Благодарение на неразкрито съглашение сред създателя на " Вагнер " и Кремъл, за което се твърди, че е реализирано с посредничеството на беларуския деспот Александър Лукашенко, на Евгений Пригожин и неговите наемници е позволено да се реалокират в Беларус, с цел да избегнат гонене.

 

По-рано през вчерашния ден президентът Зеленски съобщи, че Украйна ще укрепи отбранителните линии по северните граници на страната поради известията за преместването на " Вагнер " в Беларус.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР