В интервю за Хоризонт“ еврокомисарят по цифровата икономика и общество

...
В интервю за Хоризонт“ еврокомисарят по цифровата икономика и общество
Коментари Харесай

Мария Габриел счита за нормално бъдещо обединение с Елена Йончева по важни теми

В изявление за „ Хоризонт “ еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел прикани за обединяване на всички политически сили по дебата за Европа преди европейските избори. Тя дефинира като обикновено вероятно бъдещо обединяване сред нея и лидера на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева по значими за България тематики.

„ Съвсем обикновено го виждам това. Аз с сътрудниците ми от другите политически групи по време на 8-годишния ми опит в Европейския парламент, това съм видяла. Разликата да те вземат насериозно, да имаш тежест, да можеш да преговаряш, да можеш да налагаш свои позиции, когато зад теб има силата на обединяването. Това е реалност, това сме правили и с сътрудника ми Илияна Йотова, когато беше ръководител на делегацията, и с Фелиз Хюсменова. Уникално е като обръщение, тъй като това обръщение значи и към всички останали, ние сме мощ, ние можем да имаме своето въздействие “, сподели еврокомисарят Мария Габриел.

На въпрос по какъв начин се отразява сагата с жилищата на предизборната акция на ГЕРБ, тя отговори по този начин:

„ В ГЕРБ сме приели за стандарт носенето на отговорност. Имаме време до изборите да се активизираме, да създадем позитивна акция. Най-голямото ми предпочитание е тази акция да резервира европейския си образ. Европа е на кръстопът и е в извънредно сложна обстановката. Сега е моментът да се състои един спор за това каква Европа желаеме – мощна, суверенна, сигурна? “.

Мария Габриел акцентира, че би трябвало да изберем пътя на ясно дефиниране на цели, образци и разговор. „ Нека по време на тази акция дефинираме един избран брой тематики, по които всички ще се ангажираме да пазиме интереса на България в идващия Екологичен потенциал. Разбира се, ще имаме своите разлики, само че те не би трябвало да ни пречат в България да зададем звук, че България може да бъде обединител за дела в Европа “.

Евродепутатът разяснява и тематиката за подправените вести: „ Фалшивите вести се популяризират в невероятни размери. Защо да не помислим за предлагането - да има опция да се поправя подправената вест и да доближи до тези, които са я прочели в случаите, когато тя е надвишила над 10 хиляди визии. В момента има доста огромна видимост на подправените вести. Когато има промяна, опровергаване, то не получава същата видимост “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР