В интервю за германския вестник Велт ръководителят на дипломацията на

...
В интервю за германския вестник Велт ръководителят на дипломацията на
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС с твърд отговор към Русия заради разширението на Съюза и НАТО

В изявление за немския вестник " Велт " ръководителят на дипломацията на Европейския съюз т.е. самобитният европейски външен министър Жозеп Борел назова настояванията на Русия за гаранции за сигурност и преустановяване на разширението на Европейски Съюз и НАТО на изток " чисто съветски дневен ред с изцяло неприемливи условия ".

" Исканията за гаранции за сигурност и преустановяване на разширението на Европейски Съюз и НАТО на изток са чисто съветски дневен ред с изцяло неприемливи условия, изключително във връзка с Украйна ", са думите на Борел съгласно БГНЕС.
Съединени американски щати и Русия договарят за Украйна на 10 януари
Вашингтон и Москва ще проведат договаряния за Украйна и по въпросите на сигурността на 10 януари, оповестиха от Белия дом, съобщи Агенция Франс Прес. Ос...
Прочети повече
Той сподели, че за първи път Москва " показва условията си в писмен тип - нещо, което не се е случвало до момента ". " Само спечелилите вършат това: те споделят – ето това са моите условия ", означи Борел.

В средата на декември съветското външно министерство разгласява планове на контракт със Съединени американски щати и на съглашение с НАТО с гаранции за сигурност. Документите към този момент са предадени на Вашингтон и неговите съдружници. В една от клаузите Москва предлага страните от НАТО да дават на Русия гаранции, изключващи по-нататъшно разширение на изток, по-специално към украинска територия.

Руският президент Владимир Путин нееднократно е подчертавал, че разширението на НАТО на изток и разполагането на оръжия в Украйна са червени линии за Москва.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР