В интервю за германския в. Билд“ полският премиер Матеуш Моравецки

...
В интервю за германския в. Билд“ полският премиер Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Моравецки: Путин ще атакува Украйна от няколко страни

В изявление за немския в. „ Билд “ полският министър председател Матеуш Моравецки предизвести, че Путин готви огромна атака с цялостно обграждане на Украйна.

Ето какво споделя Моравецки за...

... военния проект на Владимир Путин:

" Мисля, че проектът на Путин и неговите хора като Валери Герасимов, новият главнокомандващ на съветската войска, е да обкръжат Украйна. И до момента в който приготвя всички тези проекти, той евентуално счита, че би трябвало да нападна от две или три разнообразни направления. Затова считам, че украинците не могат да изключат нахлуване от беларуската северна част на Украйна, тъй че Киев да бъде обкръжен от запад. "

... Руска офанзива против украинската столица:

" В момента зимата е много мека, което значи, че почвата не е подобаваща за тежки танкове, за танкове и артилерия. Ето за какво Путин евентуално ще желае да изчака, до момента в който калта, блатата и не изключително добре квалифицираните терени за нахлуване изсъхнат. (...) " От цялата информация, която имам от Украйна, знам, че ще има нова атака от страна на руснаците, евентуално през март или април, и тя ще бъде доста тежка. (...) Смятам, че за жалост той освен е изпълнен с ненавист към Украйна, само че и желае да покаже на народа си още един път, че е дълготраен състезател, който в никакъв случай няма да се откаже, и още веднъж ще нападне Киев, да, имам този боязън. "

... армията на Путин:

" Той е мобилизирал доста нови бойци, към 200 000-250 000 нови бойци. (...) Не бива да забравяме, че ресурсите на Русия са в действителност огромни, а той има дълбоки джобове. Той разполага с доста муниции, доста оръжия и доста хора. "

... доставки на Leopard 2:

Според него Полша към този момент е доставила 250 други бойни танка, а още 60 са в развой на доставка. " За да увенчаем тази пирамида, ще дарим 14 танка " Леопард " дружно с други наши съдружници. "

... Заблудата на Шолц за Русия:

" Много се мисли за немската тактика. Особено за тактиката от предишното, за това какъв брой неправилно е било да се слагат всички яйца в съветската кошница и цялата тактика да зависи от съветския газ и съветските първични материали. Много хора чакаха от Германия смяна, цялостна смяна. Но виждаме, че Германия се пробва да бъде на половина бременна, да мисли малко по-ново и да поддържа Украйна. Но в това време те - имам поради държавното управление и канцлера в частност - наподобява към момента имат вяра, че връзките с Русия би трябвало да се развиват както нормално. Не мисля, че това в миналото ще бъде допустимо с този квазитоталитарен режим. Русия ще би трябвало да се промени напълно. "

... отговорността на Германия:

" Германия има капацитета да поддържа доста повече, в сравнение с е направила до момента, тя има властта да взема решения в границите на Европейския съюз, разполага с пари за Украйна, има дипломатическата власт... "

... недоверието на Полша към Германия:

" Бих споделил, че преди една година доста други страни имаха огромно доверие в Германия. И в този момент махалото се е оттласнало в противоположна посока и царува съмнение. Особено в фамилията на страните от Централна и Източна Европа, както и на членовете на Европейския съюз. "

... Доставка на изтребители:

" Ако това беше решение на НАТО като цяло, аз щях да поддържа изпращането на тези изтребители. (...) Това би трябвало да бъде решение на НАТО и освен Полша, само че и доста други страни ще би трябвало да вземат участие. "

... Целта на войната:

" Нашата цел е да подкрепим Украйна, тъй че тя да завоюва тази война. Това значи да запазим суверенитета, свободата и териториалната си целокупност. Това е от решаващо значение и аз също виждам тази война като повратна точка в нашата история. Защото, не дай си Боже, Русия да завоюва тази война, това би означавало изцяло друг пейзаж в Европа. (...) Определението за победа би трябвало да принадлежи на Киев, на президента Зеленски и неговото държавно управление и на украинския народ, тъй че няма да бъда доста съответен по този въпрос, тъй като това зависи от тях. "

... рухването на Путин:

" Разбира се, че считам, че Путин е доста неприятен, доста неприятен човек, само че също по този начин считам, че това не е единственото изискване, тъй като може да има различен Путин и още по-лош Путин, тъй че това не е единственият фактор. "

... нуклеарните закани от страна на Русия:

" Основното оръжие на Русия е страхът, а нашето главно оръжие би трябвало да бъде солидарността. Да, има и ще има закани от Русия, тъй като Кремъл желае да заплашва и сковава всички нас. "

... диалози с Путин:

" Смятам, че това е погрешно, тъй като единствено дава на Путин О2 и не води до нищо. С сходни диалози Путин в действителност реализира задачите си, тъй като демонстрира на останалия свят и на личното си население: вижте, аз съм доста издирван, всички желаят да приказват с мен, всичко зависи от мен. Това е посланието, което Путин предава след сходни диалози. "

... Европа, в случай че Путин завоюва:

" Мисля, че светът ще наподобява по напълно друг метод и това ще бъде непрекъсната опасност за Финландия, балтийските страни, Полша, Румъния, Молдова, а също и за Германия. Те (Русия, бел. ред.) ни изнудваха: " Купувайте нашия газ, или в случай че не купувате нашия газ, ние ще превземем другата страна, ще нападнем други страни ". Това е съдбоносен миг, основна точка, и ние би трябвало да създадем всичко, с цел да се противопоставим на сходни сюжети. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР