В интервю за Fox Business бившият президент Доналд Тръмп изрази

...
В интервю за Fox Business бившият президент Доналд Тръмп изрази
Коментари Харесай

БРИКС: Доналд Тръмп предупреждава за бъдещето на щатския долар

В изявление за Fox Business някогашният президент Доналд Тръмп изрази угриженост по отношение на намаляването на господстващото състояние на щатския $, което съответства с неотдавнашния напредък на страните от БРИКС, чиято идна среща на върха ускорява тази необходимост. 

Тази коалиция от стопански системи от световния юг интензивно приема дедоларизацията, което евентуално форсира спада на щатския $.

45-ият президент на Съединените щати изрази паниката си от редица стопански провокации, като твърди, че ситуацията на страната се утежнява. Тръмп посочи и ерозията на въздействието на страната, изключително във връзка с нейната валута. Той уточни, че интернационалният статут на щатския $ може да бъде заплашен.

По време на скорошен диалог Доналд Тръмп искрено разиска загубата на значимостта на щатския $, която се усложнява от възходящото въздействие на алианса БРИКС. Бившият президент акцентира последствията от отслабването на валутата и евентуалното им влияние върху нацията.

Тръмп искрено означи:  

.

Освен това Тръмп акцентира, че възможното отпадане на щатския $ като международна аварийна валута би имало дълбоки последствия, като го оприличи на събитие, “ “.  

По-нататък той загатна за възходящия международен интерес към приемането на различни валути, като се базира на дейностите на Китай, член на блока БРИКС.

.

Алиансът БРИКС сътвори платформа за развиване на програмата за дедоларизация – придвижване, което може да набере още по-голяма скорост с наближаването на годишната среща на върха на блока.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР