В интервю за днешното издание на в. Билд Щрак-Цимерман, която

...
В интервю за днешното издание на в. Билд Щрак-Цимерман, която
Коментари Харесай

Германски експерт: Путин напълно погрешно прецени предупрежденията

В изявление за днешното издание на в. " Билд " Щрак-Цимерман, която е специалист по защитата от най-малката партия в немската ръководеща коалиция - " Свободните демократи ", съобщи, че е имало предизвестия преди офанзивите.

Западни и американски разследващи служби при започване на месеца предизвестиха, че е допустимо да следва офанзива и посолството на Съединени американски щати в Москва прикани жителите си да заобикалят огромни скупчвания на хора, защото имало информация, че екстремисти възнамеряват да нападат огромни събирания в съветската столица, в това число концерти, показва ДПА.

Щрак-Цимерман изрази неразбиране от неналичието на спомагателни ограничения за сигурност поради тази информация, " даже съответно по отношение на концерти ".

" Очевидно е, че (руският президент Владимир) Путин изцяло неправилно е решил тези предизвестия и не се е отнесъл към тях задоволително съществено, и в този момент се пробва да отклони вниманието от тях ", съобщи Щрак-Цимерман.

В своя тирада по-рано тази седмица Путин отхвърли предизвестията и ги назова западни провокации, с които се цели дестабилизирането на Русия.

Както стана известно, при започване на месеца посолството на Съединени американски щати в Москва, а и посолствата на шест други западни страни, предизвестиха за вероятни набези на публични места, в това число концерти. Но защото предизвестията засягаха " идващите 48 часа ", а през тях не последваха набези, президентът Владимир Путин отхвърли " провокативните изказвания " на западните посолства, до момента в който говореше пред Федералната работа за сигурност (ФСБ) при започване на седмицата.

След атентата съветникът на Белия дом по сигурността Джон Кърби съобщи, че Съединени американски щати не са разполагали с предварителна информация за терористичното нахлуване в Москва.

В петък нападатели откриха безразборна пукотевица против гости в концертната зала " Крокус сити хол " в покрайнините на Москва, при което по информация на управляващите бяха убити 133 души и повече от 100 бяха ранени.

Облечени в камуфлажни облекла нападатели откриха огън с автоматизирани оръжия в концертната зала тъкмо преди рокгрупата от руската ера " Пикник " да извърши шлагера си " Не се опасявам от нищо ". Сградата бе подпалена, след което покривът ѝ се срути и стотици пожарникари в продължение на часове се бориха с пожара.

Терористичната формация " Ислямска страна " в събота разгласява фотоси на хипотетичните нападатели, откакто пое отговорност за офанзивата.

Компанията притежател на концертната зала - " Крокус груп ", съобщи в неделя, че ще възвърне постройката, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

След офанзивата от постройката са останали единствено обгорели стоманени подпорни греди и стоманените рамки на стотици седалки.

Залата, с потенциал от над 6000 места, е издигната от компанията " Крокус груп " на милиардера Арас Агаларов през 2009 година. Тя е част от просторен комплекс с търговски центрове, заведения за хранене и хотели в западните околности на столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР