В интервю за държавната телевизия РТС, цитирано от ТАНЮГ, сръбският

...
В интервю за държавната телевизия РТС, цитирано от ТАНЮГ, сръбският
Коментари Харесай

Вучич: Косово не е загубено за Сърбия

В изявление за държавната телевизия РТС, представено от ТАНЮГ, сръбският президент е декларирал, че нито едно решение, обвързвано с Косово, не може да бъде взето без единодушието на Сърбия и поради това, Косово към момента не е изгубено дефинитивно.

Александър Вучич е декларирал още, че вътрешният разговор, който той инициира, към този момент е дал резултати, тъй като е довел жителите до действително разбиране на обстановката във връзка с Косово и Метохия.
"Не бих се борил по този метод всеки ден за него ", декларира Вучич пред РТС, разяснявайки някои от изказванията, че Косово е изгубено.
Той напомня, че е бил най-решителен и праволинеен от всички сръбски политици, във връзка с Косовския проблем.
Вучич е отхвърлил изказванията, че с Могерини към този момент са подготвили текст на всеобхватно съглашение за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина.
Никакво решение не е допустимо, нито в Организация на обединените нации, нито в Европа, във връзка с Косово, без единодушието и с присъединяване на Сърбия.
Той е подчертал, че компромисното решение за Косово и Метохия ще бъде доста мъчно постижимо, само че че той е подготвен да заплати за политическата цена за това, с цел да "не се постанова децата ни да се занимават с този въпрос ".
Той е отхвърлил изказванията, че намирането на решение за Косово и Метохия е неизбежно, като е припомнил анекдота, че в Съединените щати неизбежно е единствено заплащането на налози и гибелта и, че в Сърбия даже заплащането на налози, за жалост, не е неизбежно.

Вучич е показал, че има дребен късмет да се откри компромисно решение и е допълнил: "Но аз съм подготвен да поема политическите негативи да недояждам в желанието нашите деца в бъдеще да се занимават с нещо друго, а не с този проблем.

На въпрос какво тъкмо е имал поради, споменавайки "трудни взаимни отстъпки ", Вучич е повторил, че това значи, че не могат албанците да получат всичко, а сърбите да изгубят всичко.
Помолен да разяснява, че е загатнал за първи път участието на Косово в Организация на обединените нации и в подмяна на какво би се съгласил с това, той е отвърнал, че в никакъв случай не е предложил това (членство на Косово в Организация на обединените нации в подмяна на някакъв компромис), а че други сръбски политици са създатели на тази концепция.

"Косово не може да бъде признато в Организация на обединените нации, в случай че не сме съгласни с това, а ние в никакъв случай няма признаем без значение Косово ", добавил е той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР