В интервю за британския в. "Дейли телеграф" британският министър на

...
В интервю за британския в. "Дейли телеграф" британският министър на
Коментари Харесай

Обвиниха Русия, че готви хаос и паника във Великобритания

В изявление за английския в. "Дейли телеграф " английският министър на защитата Гавин Уилямсън твърди, че Русия е направила изследвания на мрежите за доставка на електричество, свързващи Англия и Европа, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това навеждало на мисълта, че Москва се опитвала да разбере по какъв начин може да провокира суматоха или да нападна страната, счита министърът. Той твърди, че Русия обмисляла по какъв начин може да аргументи допустимо най-голяма щета на Англия, разрушавайки нейната стопанска система, нейните инфраструктури, предизвиквайки хиляди и хиляди смърти и намирайки детайл, който да предизвика цялостен безпорядък в страната.

"Защо те не престават да снимат или да следят електрическите централи? Защо те следят интерконекторите, които докарват ток в нашата страна?, пита Уилямсън. "Те следят тези пунктове, тъй като мислят, че това са способи, по които да нападат Англия ", добавя той.

Лондон на няколко пъти към този момент разкритикува хипотетичната съветска интервенция. Британският министър председател Тереза Мей загатна през ноември за враждебни дейности от страна на Русия. Кийрън Мартин, шефът на Националния център за киберсигурност пък сподели, че съветската интервенция се е изразила предходната година в офанзиви против английски медии, телекомуникациите и бранша на енергетиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР