В интервю за британския в.Дейли мейл Херцог каза, че цели

...
В интервю за британския в.Дейли мейл Херцог каза, че цели
Коментари Харесай

Израелският президент обвини BBC в ужасяващо отразяване на конфликта в Газа

В изявление за английския в. " Дейли мейл " Херцог сподели, че цели израелски фамилии са били " заличени от лицето на земята " и попита, какво още би трябвало да се случи, с цел да одобри Би Би Си, че " си имаме работа с най-зловещата терористична организация в света ".

" Смятам, че отразяването на Би Би Си е ужасяващо ", добави пред вестника израелският президент.

" Фактът, че Би Би Си не признава " Хамас " за терористична организация изисква повсеместен юридически и публичен отговор. Това е невъобразимо ", сподели Херцог и добави: " Виждал съм брошурата, която всеки от тези терористи получава. Всеки от тях е инструктиран да отиде в село, кибуц или град, в които живеят почтени хора, и неотложно да изтезава всеки заложник, дублирам - неотложно ".

" Какви още изтезания са нужни, преди да решат, че това е терористична организация? ", попита риторично израелският президент, представен от Българска телеграфна агенция.

Би Би Си сподели, че съгласно публицистичните инструкции медията не употребява думата " терористична ", само че показва и декларира ясно, че групировката " Хамас " е оповестена за терористична организация от английското държавно управление.

В изказване на съвета на BBC след постоянната му месечна среща, извършена по-рано тази седмица, се споделя: " Никой, който е гледал или слушал потресаващите репортажи през последните 10 дни, не може да остане със подозрение за ужаса, породен от офанзивата на " Хамас " против беззащитни цивилни в Израел. "

" Тъй като тази война продължава, с толкоз доста жертви измежду почтените цивилни жители както в Израел, по този начин и в Газа, Би Би Си безспорно ще продължи да бъде обект на нараснало публично внимание за метода, по който я отразяваме - това е предстоящо и приветствано. Би Би Си се вслушва в другите отзиви ", се показва в изказването.

" Смятаме, че нашите публицистични инструкции ни служат добре и не престават да ни служат добре при сложни обстоятелства; ние от време на време ги преразглеждаме като нещо естествено и когато го създадем при идващия плануван обзор идната пролет, ще се консултираме и ще обсъдим тези въпроси, както постоянно го вършим, се споделя в изказването "

В понеделник Би Би Си съобщи, че е получила недоволства по отношение на отразяването на спора и че и от двете страни има обвинявания в преднамереност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР