В интервю за БНТ министърът на иновациите и растежа даде

...
В интервю за БНТ министърът на иновациите и растежа даде
Коментари Харесай

Стойчева се отчете на Борисов за нощувките си зад граница: Всички са с ясна цел, която може да бъде измерена

В изявление за Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа " даде доклад " на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за какво е нощувала в чужбина 51 дни. Тя е сюрпризирана, че настоящите тематики се въртят към командировките на министрите в кабинета и акцентира, че фокусът би трябвало да е върху това какви би трябвало да са дейностите и политиката на представителите на изпълнителната власт. 

" Основният ни фокус е привличането на вложителите и позиционирането на България като положително място за работа и живот. Всяко едно от пътуванията е обвързвано с съответен резултат. Участвах в стратегическия разговор сред Америка и България, идващото ми пътешестване беше обвързвано с сключване на съглашението " Артемида " сред България и НАСА, което беше историческо завладяване ", даде за образец Стойчева. 

" Другата част от пътуванията са ми свързани с развиване на връзките с страните в района, имаме за цел да създадем Източна Европа хъб за нововъведения, подписали сме съглашение за съдействие с Румъния. Предстоят сходни с Хърватска, Словения и Гърция ", сподели още министърът.

Тя регистрира още визитата си в централата на Meta, където е била посрещната от вицепрезидента им, отговарящ за развиването на изкуствения разсъдък. Стойчева уточни, че оттова са показали интерес да открият център за развойни действия в България за виртуална действителност.

" Изпълнили сме съвсем на 100% това, което сме заложили. Разговорите ни с Денков и Габриел са извънредно професионални и фокусирани върху тематиките за решение. Обсъдихме достиженията и какви са по високите цели, които МИР си слага - то е стартъп министерство ", пошегува се.

" Не сме обсъждали оставането ми като министър. Предстои приключването на оценката по отношение на идващия кабинет ", сподели още министърът на нововъведенията. 

Стойчева отхвърли информацията, че през ръководеното от нея министерство са дадени 1 млн. лева за режима на Владимир Путин през " Лукойл ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР