В интервю за Bloomberg Доналд Тръмп изрази подкрепа за китайската

...
В интервю за Bloomberg Доналд Тръмп изрази подкрепа за китайската
Коментари Харесай

Доналд Тръмп защити TikTok

В изявление за Bloomberg Доналд Тръмп изрази поддръжка за китайската обществена мрежа TikTok, която е застрашена от възбрана в Съединени американски щати.

" Сега като се замиля, аз съм за TikTok. Защото имате потребност от конкуренция. Ако нямате TikTok, имате Фейсбук и Instagram - и това е, нали знаете, това е Марк Зукърбърг ", споделя Тръмп.

Bloomberg споделя, че Тръмп към момента помни банването си от Фейсбук след събитията на 6 януари 2021 година

" Както бях първи, по този начин се оказах и заглъхнал изцяло ", сподели Тръмп.

В предишното Тръмп е наречал TikTok, който се употребява от 170 милиона американци, опасност. Като президент Тръмп даже се опита да забрани TikTok и WeChat през 2020 година, само че този ход беше блокиран от съдилищата. 

Преди месец Тръмп сътвори собствен профил в TikTok и даде индикации, че е трансформирал позицията си.

Междувременно точно Джо Байдън даде ултиматум на TikTok - или Китай продава компанията на американци или става неразрешен на територията на Съединени американски щати. Компанията зад TikTok обаче не желае да се разделя със международно сполучливия си артикул. По този метод обществената мрежа може да бъде отстранена от Щатите в края на тази година.

Не е ясно дали Доналд Тръмп би отменил това решение, в случай че още веднъж стане президент. Причината е, че той смята Китай за главния геополитически и стопански съперник на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР