В интервю за австрийския вестник Кроне“ министърът на здравеопазването на

...
В интервю за австрийския вестник Кроне“ министърът на здравеопазването на
Коментари Харесай

Австрийският министър на здравеопазването иска да премахне всички ограничения за COVID-19

В изявление за австрийския вестник „ Кроне “ министърът на опазването на здравето на Австрия Йоханес Раух декларира, че желае тази година да отстрани всички закони и наредби за Ковид-19. Така болестта няма да предстои на специфична регистрация и на практика пандемията ще се счита юридически за отминала.
По този метод животът в Австрия ще се възстановява, само че системата на опазването на здравето ще си извлече поучения. Мениджмънтът на пандемията ще бъде преструктуриран и ще бъдат създадени съответни проекти, законът за епидемиите ще бъде нагоден към новите условия, защото „ не е в положение да се пребори с пандемия “. Министърът на опазването на здравето не счита, че Ковид-19 ще изчезне, само че Австрия е добре готова, защото са налични ваксини, лекарства и експерти следят развиването на разновидностите. В страната към момента е в действие наредбата, съгласно която при посещаване в болница или заведение за възрастни хора е наложителна маска вид ФФП2, във Виена се изисква и негативен ПСР-тест с отминалост 72 часа, както и маска в градския превоз.
Заболелите от Ковид-19 не пазят карантина, само че са задължени да носят маска вид ФФП2 в затворени пространства и навън, когато са в контакт с други хора. До средата на годината е позволена изключителна отпуска за родителите, чието дете е болно от Ковид-19 и би трябвало да остане у дома. Съществува опция за приемане на неприсъствени дни на хора от рисковите групи, в случай че са с открита болест от Ковид-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР