Посланието на Фочи за маскиране на фона на нарастващите случаи на COVID кара лекарите да звучат отвратително: „Няма да намали разпространението“

...
в интервю в събота говори за потенциала за връщане на
Коментари Харесай

в интервю в събота говори за потенциала за връщане на носенето на маски в Америка в светлината на сезонния скок в случаите на COVID и хоспитализациите.

Сега лекарите, до които Fox News Digital се свърза, споделят реакция на коментарите на бившия главен медицински съветник на Белия дом.

„Притеснява ме, че хората няма да се съобразява с препоръките за [маскиране]“, каза Фаучи в интервюто.

„Надявам се, че ако стигнем до точката, че обемът на случаите е такъв и организациите както препоръчва CDC – CDC не налага нищо – препоръчва хората да носят маски, надявам се хората да спазват тази препоръка и да вземат предвид рисковете за себе си и семействата си“, каза лекарят пред CNN.

Фаучи обаче не успя да призове за връщане на мандатите.

„Ние не говорим за мандати или принуждаване на някого, но когато имате ситуация, в която обемът броят на случаите в обществото достигне сравнително високо ниво, уязвимите, възрастните хора, тези със съпътстващи заболявания, ще бъдат по-податливи, ако се заразят, да получат тежко заболяване, водещо до хоспитализация“, каза още Фаучи.

Д-р. Брет Осборн, сертифициран неврохирург в , също е основател на заведение за превантивни здравни грижи и анти-стареене, Senolytix.

В отговор на коментарите на Фочи, защитаващи маскирането, Осборн посочи „ограничени данни за ефикасност“ за маските – „особено по отношение на широкомащабното разпространение на болестта, какъвто беше случаят по време на пандемията“, каза той пред Fox News Digital.

„Нека си признаем, независимо от използването на маски, населението масово ще бъде изложено на SARS-COV-2 и неговите варианти, както е , продължи Озбърн.

„Това е неизбежно и независимо от карантини, блокировки и други мерки, които само култивират чувство за фалшива сигурност", каза още той.

Озбърн отбеляза, че маските може да предложат "ниско ниво на защита" за лица, които постоянно ги носят, "въпреки че това се поддържа само от две рандомизирани контролирани проучвания до момента."

Озборн каза: "Тази ограничена ефикасност, във връзка с типичния антигенен дрейф на РНК вируси към по-малко патогенен щам, не оправдава друг кръг от мандати за маска, особено след като Числата на CDC са в съответствие с нарастването (и последващия им спад) през миналия февруари.“

„Тази периодична флуктуация е новата норма, така че очаквайте – тъй като COVID-19 е тук, за да остане“, добави той .

За тези, които имат треска или все още не са били прегледани, Озборн каза, че може да обмислят носенето на маска, за да предпазят всички изложени на риск хора от инфекция.

„Бих все пак обосновете просто избягване на контакт и миене на ръцете," каза той.

"Това са изпитани във времето мерки, които действително работят за намаляване на разпространението на други грипоподобни заболявания."

В отговор на коментара на Фочи, д-р Шана Джонсън, лекар по физикална медицина и рехабилитация, изрази загриженост относно потенциала за връщане на маскирането в училище.

„Заповедите за маскиране непропорционално засягат и нарушават образованието на децата, особено на тези с аутизъм“, каза Джонсън пред Fox News Digital.

„Според моя опит училищата са имали много „черно-бяла“ политика, когато са под маска мандати“, каза тя.

„Наблюдавах дисциплиниране и засрамване на невродивергентни, както и на обикновено развиващи се деца в началните и средните училища, когато имат затруднения с носенето на маска.“

Не всички децата от аутистичния спектър могат да понасят маски поради сензорна чувствителност, отбеляза още Джонсън.

„Ако са дисциплинирани, принудени да носят маска или изпратени вкъщи от училище поради лошо понасяне на маска, това е систематично дискриминирайки ги поради тяхното увреждане“, каза тя.

Въпреки че носенето на маска може да забави разпространението на COVID-19, каза Джонсън, „като се има предвид леката природа на заболяването, свързано с COVID при повечето деца, строгото прилагане на не е разумно."

Dr. Лаура Пърди, сертифициран лекар по семейна медицина в , посочи, че COVID вече е част от сезона на настинките и грипа.

„Ще видим случаи на COVID, защото това е времето на годината когато хората хващат и предават вируси по-лесно“, каза тя пред Fox News Digital. „Мисля, че хората ще направят точно това, което направиха по време на първоначалната пандемия.“

Докторът каза, че не вярва, че има „много смисъл“ от правителството решавайки отново да задължи маските, „но, разбира се, те може да го препоръчат.“

Пърди добави: „Ако хората смятат, че искат или трябва да носят маска, тогава те ще го направят – и ако те не го правят, значи няма да го направят."

Dr. Джон У. Айерс, доктор по философия, заместник-началник по иновации в отдела по инфекциозни болести и глобално обществено здраве в Калифорнийския университет в Сан Диего, отбеляза, че маскирането преди пандемията е било обезсърчавано от експертите, тъй като доказателствата тогава са били отрицателни за защитните ефекти за носещия ги.

Например, един от доставчиците на здравни услуги, които са носили платнени маски в продължение на четири седмици в 14 болници в Ханой, Виетнам, през 2011 г. са установили, че имат по-високи нива на респираторни заболявания, лабораторно потвърдени вирусни инфекция и грипоподобно заболяване в сравнение с контролите – които са следвали обичайната практика по време на работа“, каза той пред Fox News Digital.

„Ръководството на Световната здравна организация през януари 2020 г. гласи, че „кърпа (напр. памук или марля) маските не се препоръчват при никакви обстоятелства.“

Това се промени в началото на пандемията, каза той, когато имаше „изобилие от несигурност“. хирургическите маски за многократна употреба бяха насърчавани с надеждата, че въпреки липсата на подкрепящи доказателства от реалния свят, може да има полза за общността, ако всички маскираме“, продължи Айърс.

„Важно е да се отбележи, че това е противно на това, което Фочи твърди", каза лекарят. „Сега той казва, че маскирате, за да се предпазите, което доказателствата никога не са подкрепяли – и казва, че ползите от маскирането на общността върху населението са нулеви.“

Каза Ейърс, „Твърденията на Фочи относно политиките за маскиране, което включва повторно използване платнени маски и хирургически маски, няма да намалят разпространението на COVID-19."

Въпреки че някои наблюдателни проучвания подкрепят идеята, че маскирането в общността ще намали разпространението, посочи Айърс че тези видове проучвания са „предубедени“ и че рандомизираните проучвания са „златният стандарт“.

„NIAID и Fauci не финансираха никакви опити за маскиране на общността в САЩ въпреки значителния бюджет“, той каза.

„Наистина няма смисъл да не сме правили изпитания. Що се отнася до маскирането, ние отказахме да съберем солидни доказателства в подкрепа или да обезсърчаваме използването им.“

„Както беше посочено, твърденията на Фочи относно политиките за маскиране, които включват платнени маски за многократна употреба и хирургически маски, няма да намалят разпространението на COVID-19“, каза Айърс.

„Въпреки това, съпътстващата вреда от бъдещи мандати за маски със сигурност ще засенчи фиктивната им полза“, каза още лекарят.

„Например, дете, изпратено вкъщи от училище, защото не носи маска, е ощетено повече от политиката, отколкото 1000 години маскиране.“


Оригинален източник на статия: Маскиращото послание на Фочи на фона на нарастващите случаи на COVID кара лекарите да звучат отвратително: „Няма да намали разпространението“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР