Шокирана съпруга на полицай от Северна Ирландия казва, че те „живеят в страх“ след нарушаване на данните

...
В интервю със старши кореспондент на Sky за Ирландия Дейвид
Коментари Харесай

В интервю със старши кореспондент на Sky за Ирландия Дейвид Блевинс, жената каза, че е разбрала, че полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) е имала в текстово съобщение от съпруга й във вторник следобед.

Прочетете повече: Защо пробивът на данните на полицията в Северна Ирландия е толкова сериозен

„Честно казано, нещо подобно е пълно недоверие може да се случи", каза тя. „Бях толкова шокиран от това, което чух и прочетох, и честно казано наистина, много ядосан, че това беше позволено да се случи.

„И мисля, че PSNI е изцяло отговорен и някой трябва да бъде подведен под отговорност за това, което се случи тук.

„В крайна сметка според мен те не са изпълнили задължението си да полагат грижи по отношение на безопасността на своите служители.

Пробив в данните на полицията в Северна Ирландия: Защо изтичането на информация е толкова сериозно и защо някои служители се чувстват уязвими?

"Би било достатъчно лошо, ако става въпрос за малък брой хора, но предвид факта това е цялата работна сила на всеки служител и всеки член на полицейския персонал, това е просто напълно неприемливо."

Изображение: Служителите на PSNI са били насочени от паравоенни групи

Пробивът, публикуван онлайн до три часа в отговор на Заявката за свобода на информация включваше фамилията, инициалите, чина или степента, местоработата и отделите на целия персонал на PSNI, но не включваше личните адреси на офицерите и цивилните.

Прочетете повече от Sky Новини:
Садик Хан призовава потребителите на TikTok, които са видели „безсмислени“ публикации, да избягват Оксфорд Стрийт
Бивш заместник-директор на училище, посещавано преди от кралски особи, вкарани в затвора за сексуални престъпления над деца

Говорейки анонимно, съпругата на офицера каза, че те не говорят за това, което съпругът й прави, за да изкарва прехраната си извън семейството или техния непосредствен кръг на доверие - и сега ще трябва да променят начина, по който живеят още повече.

" Ще трябва да бъдем особено бдителни занапред", каза тя.

"Въпреки че личните ни адреси не са включени в този пробив, ние вече трябва да внимаваме за тази връзка с PSNI и защото от тази информация, която сега е публично достояние, ние нямаме контрол върху това кой знае.

„Имаме и две малки деца, които трябва да защитаваме, и все още има хора, които смятат полицаите и техните семейства за законни мишени така че това просто добавя този допълнителен елемент на страх към нашето ежедневие."

Офицери от PSNI в Обединеното кралство и са били мишена на републикански паравоенни формирования през последните години. През март нивото на терористична заплаха в Северна Ирландия беше повишено до тежко.

На въпроса: „Значи живеете в страх?“ тя отговори: „Ефективно, да, ние сме.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР