В интервю с Пол Барън, Марк Юско, главен инвестиционен директор

...
В интервю с Пол Барън, Марк Юско, главен инвестиционен директор
Коментари Харесай

Правителството на САЩ не може да навреди на Биткойн със забрана – М. Юско

В изявление с Пол Барън, Марк Юско, основен капиталов шеф на Morgan Creek Capital, разиска евентуалното влияние на възбраната на Биткойн (BTC) от страна на държавното управление на Съединени американски щати и за какво счита, че тя няма да попречи на растежа на криптовалутата.

Юско твърди, че възбраната на BTC няма да бъде толкоз ефикасна, колкото някои хора допускат, защото американските притежатели на актива съставляват единствено 20% от общия брой световни притежатели. В резултат на това, даже в случай че държавното управление на Съединени американски щати забрани на своите жители да имат или търгуват Биткойн, той ще продължи да действа и процъфтява в други елементи на света.

Юско също по този начин уточни, че известността на водещата криптовалута не се лимитира единствено до Съединени американски щати. Много хора в страни като Нигерия от ден на ден се обръщат към цифровите активи като Биткойн заради обезценяването на локалните им валути по отношение на активи като злато и BTC.

Той съобщи:

На въпроса по какъв начин вижда бъдещето на виртуалните активи Юско отговори, че шестмесечната му внучка ще израсне в свят, в който хартиените пари и кожените портфейли ще бъдат отживялост, а цифровите портфейли и валути ще бъдат норма. Той има вяра, че приемането на виртуални активи като Биткойн е също толкоз неизбежно, колкото и всяка друга огромна софтуерна промяна в историята, и че в последна сметка те ще бъдат всеобщо признати от необятната общност. Юско е уверен, че BTC ще продължи да пораства и в бъдеще.


 


Той акцентира, че ранните стадии на софтуерната промяна постоянно могат да бъдат отхвърлени като волност, само че това основава отлични благоприятни условия за вложителите, които могат да разпознаят дълготрайния капацитет за напредък. Той също по този начин предизвести за евентуалните рискове от цифровите валути на централните банки (CBDC), които могат да застрашат децентрализацията на криптовалути като Биткойн.

В умозаключение Юско счита, че възбраната на Биткойн от страна на държавното управление на Съединени американски щати няма да е задоволителна, с цел да спре растежа и приемането на криптовалутата, защото тя към този момент набира известност в доста елементи на света. Той предвижда, че виртуалните активи ще продължат да се одобряват всеобщо и че вложителите, които разпознават капацитета за напредък в дълготраен проект, ще могат да се възползват от тази наклонност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР