В интервю пред Нова телевизия, главният секретар на МВР Петър

...
В интервю пред Нова телевизия, главният секретар на МВР Петър
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Брутална чистка в МВР - назначават хора с дисциплинарни производства

В изявление пред Нова телевизия, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разкри аргументите за своята скорошна оставка. Тодоров упрекна политическите сили в страната, че са подготвени да стигнат до крайности, в това число да нарушат конституционните пълномощия на президента, с цел да изпълнят своите проекти.

Той съобщи, че промяната му е станала след диалог на Кирил петков с вътрешния министър Калин Стоянов . Тодоров описа, че преди този момент двмата са имали диалози, в които министърът е декларирал, че му има доверие.

Тодоров добави, че са назначени началници на районни ръководства, които са с " тежки дисциплинарни нарушавания ", в това число полов тормоз и административни нарушавания.

" Не искам да ставам част от тази брутална политическа чистка , която се организира в Министерство на вътрешните работи ", съобщи Тодоров. Според него, промяната на шефовете и други основни позиции в Министерство на вътрешните работи се организира за подготовка за идните избори. Той акцентира, че са заменени шефовете с най-хубави резултати във връзка с битката с изборните нарушавания и закононарушения.

" Нещо повече. Има промяна на заместник- шефове, началници на районни ръководства - които се подменят с хора, които са мощно компрометирани. Вече има дирекции, в които се възвръщат началници, обслужващи големи етнически махали. Началници, по чието време изборната интензивност в тези махали беше извънредно висока - по-висока от междинната за страната, тъй като там безотговорно се раздаваха пари ", акцентира Тодоров. И добави: " Това са хора, които бяха възобновени с дисциплинарни производства, които са в последна фаза . Тежки дисциплинарни нарушавания са установени в тях. Сексуален тормоз по отношение на служителки . Извършване на административни нарушавания, както и служебни закононарушения ".

По мотив скорошното прибиране на Васил Божков от Дубай , основният секретар в оставка разясни, че Божков се е прибрал непринудено и че няма публична правосъдна заповед за екстрадиция.

Тодоров разяснява и настоящото следствие на убийството на Алексей Петров, като акцентира, че всички версии се изследват, само че главните две са свързани със " остаряла омраза или стопански ползи ".

Оставката на основния секретар е призната от президента и следва да бъде публично оповестена от Министерския съвет през идващите дни.
 Главсекът на Министерство на вътрешните работи жертва на тежко политическо опълчване
Главсекът на Министерство на вътрешните работи жертва на тежко политическо опълчване

По сентенцията " фрагментите вземат решение всичко "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР