В интервю, което даде тази вечер за френските телевизии Франс

...
В интервю, което даде тази вечер за френските телевизии Франс
Коментари Харесай

Макрон: Сигурността на французите минава през поражението на Русия

В изявление, което даде довечера за френските малките екрани " Франс 2 " и Те Еф 1, Макрон посочи, че войната е " екзистенциална за нашата Европа и за Франция ".

Макрон приказва по тематиката, откакто предишния месец загатна опцията западни страни да изпратят бойци в Украйна. Идеята му бе посрещната хладно от съдружниците, в това число от Съединените щати, които я отхвърлиха, заяви Българска телеграфна агенция. Идеята му не срещна поддръжката на водещите страни от Алианса. " За " се изрекоха единствено Полша, Чехия, Естония и Литва.

По време на изявлението той обаче сподели, че Франция в никакъв случай няма да се нагърби сама с самодейността за военни дейности в Украйна. 

" В момента не се намираме в обстановка, когато е належащо да изпращаме армия в Украйна, само че не изключваме подобен сюжет ", изясни той. 

" Ако обстановката се утежни " в Украйна, " би трябвало да сме подготвени и ще бъдем подготвени да вземем нужните решения, тъй че Русия в никакъв случай да не завоюва ", прикани в това време френският президент.

Той акцентира, че сигурността на французите минава през " провалянето на Русия " във войната. Онези, които слагат " ограничавания " за поддръжката за Украйна, " избират провалянето ", предизвести Макрон.

Миналия месец френският президент подписа в Елисейския замък в Париж с украинския си сътрудник Володимир Зеленски двустранно съглашение в региона на сигурността.

Макрон разяснява и изборите в Съединени американски щати, като съобщи, че Доналд Тръмп няма да ги завоюва.

" Доколкото съм осведомен, не мисля, че Доналд Тръмп ще стане президент на Съединени американски щати ", сподели френският президент по време на телевизионното изявление.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР