В интервю историкът проф. Андрей Пантев направи анализ на поведението

...
В интервю историкът проф. Андрей Пантев направи анализ на поведението
Коментари Харесай

Не бихте искали да сте на мястото на родните политици след тези думи на проф. Андрей Пантев за тях

В изявление историкът проф. Андрей Пантев направи разбор на държанието на актуалните ни политици и в частност депутатите.

„ В последното ни Народно събрание депутатите са по-добре облечени, по-изискано имам поради, боравят сносно с парламентарния речник, който не съдържа повече от триста, триста и няколко думи. Различието е, че лицемерието при тях е малко по-голямо. При нас имаше персони като да вземем за пример моят другар професора от Пловдивския университет Огнян Сапарев. Тези хора имаха темперамент “ – споделя в изявлението проф. Андрей Пантев.

Попитан какво мисли за харвардския ценз на представителите на изпълнителната власт, проф. Пантев отвръща: „ Харвард изпадна в много подозрително като авторитет положение, тъй като тези хора – приключили, незавършили, участвали на курсове или пък минали през целия развой на обучение, не се демонстрираха толкоз инициативни и подобаващи за ръководство на страната. В предишното има българи, приключили във Виена, в Париж и Лондон, само че като са се прибирали в родината са ставали първо служители, а не министри “, акцентира историкът.

„ Изобщо тази концепция, че всеки, който е приключил в чужбина, носи някакви неопровержими качества, на мен ми се вижда малко съмнителна. И дейностите на тези хора не демонстрират кой знае какъв финес и мъдрост в образованието, в културата, в стопанството и така нататък “, заключава проф. Андрей Пантев.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР