В интервю днес по актуални проблеми за Кроне - вестника

...
В интервю днес по актуални проблеми за Кроне - вестника
Коментари Харесай

Нехамер непреклонен: Трябва по-добра защита на границите на ЕС

В изявление през днешния ден по настоящи проблеми за " Кроне " - вестника с най-голям тираж в Австрия, канцлерът Карл Нехамер, който наложи несъгласие против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно придвижване, отбрани укрепването на оградите по границите на Европейския съюз.

" Оградите имат възпиращо деяние и са ефикасни. Чрез тях може да се канализира незаконната миграция, да се управлява по-строго и по този метод да се предотвратяват незаконните прехвърляния ", аргументира се Нехамер. В същото време той обаче акцентира, че " оградите имат потребност от наблюдаване, чиновници и техническо съоръжение ".

Австрийският канцлер дава за образец гръцко-турската граница в региона на река Марица (Еврос), където, по думите му, е видно, че оградите имат смисъл.

" Там имаше тежък случай, когато Австрия поддържа Гърция с отряд от специфичните елементи " Кобра ". Тогава подготвени за принуждение мигранти, които идваха от Турция, се пробваха да раздерат оградата и да преминат границата ". И не съумяха, макар че използваха насълзен газ против полицията. Дискусията по тези проблеми е значима и " с цел да може да се окаже поддръжка по границите на България, Румъния, Сърбия и Унгария, защото всички тези страни са подложени на висок миграционен напън ", споделя Нехамер.

На въпрос какво ще се случи с хората, които се катерят по оградите, австрийският канцлер дава отговор: " Когато мигрантите преодоляват оградата подготвени за принуждение, то се надявам това да бъде предотвратено. " Ако някой мигрант се опита " да раздра оградата със мощ и по този начин да премине границата ", съответната страна има право да се отбрани по подобаващ метод. Познаваме тези подиуми от Северна Африка, от испанските анклави Сеута и Мелиля. "

Попитан дали ще гласоподава за формула за систематизиране на бежанци в границите на Европейския съюз, австрийският канцлер дава отговор, че въпросът е издигнат още преди седем години. " Мога да дам отговор на този въпрос, когато отбраната на външната граница действа. Тогава може да помисля за релокация и презаселване. "

Според изследване на публичното мнение, извършено от австрийската информационна организация АПА  и телевизионния канал АТФ, 52 % от австрийците утвърждават наложеното от Нехамер несъгласие против приемането на България и Австрия в Шенгенското пространство. Против са се оповестили 34 % от интервюираните. Най-много са поддръжниците на ветото от средите на Австрийската национална партия и Австрийската партия на свободата. В интервала от 12 до 15 декември са били интервюирани онлайн и по телефона 800 индивида, навършили 16 години. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР