В интервю, дадено за сръбския вестник “Kurir” вчера, издирваният от

...
В интервю, дадено за сръбския вестник “Kurir” вчера, издирваният от
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Цветан Василев си призна - „Искам фалит за „Сръбска фабрика за стъкло“!

В изявление, обещано за сръбския вестник “Kurir” през вчерашния ден, търсеният от Интерпол за кражбата на 2 милиарда евро от КТБ Цветан Василев тотално се изобличи.

Освен дежурните му неистини и мантри, както и какъв брой огромен „ вложител “ бил в България и Сърбия, мустакатият аферист направи искрено самопризнание, от което сигурно ще се зарадват както българската, по този начин и сръбската прокуратура. (бел. ред. - припомняме, че от началото на годината Василев е разследван и в Сърбия, поради опита му с подправено взимане от 47 милиона евро да аргументи тенденциозен банкрут на завода за стъкло в Парачин и да открадне активите му, както и за други покупко-продажби, свързани с източването на фабриката).

Сега пред сръбския вестник Василев обществено си признава, че желал банкрут за „ Сръбска фабрика за стъкло “, и то в случай, че официално самият той не взе участие във компаниите, забъркани в аферата, а употребява единствено подставени лица – бензинджии и селскостопански служащи.

Разпитани от сръбската полиция, тези хора показват, че са подписвали документи, давани им от Василев и са станали шефове в „ Глас Индъстри “, само че си нямат на концепция в какво са се забъркали. Схемата, прилагана в този момент от габровският шарлатанин, в действителност е една и съща с тази, посредством която източи активите на КТБ – и в България следените от него сдружения бяха ръководени от охранители, секретарки, водачи и домакини, получили стотици милиони необезпечени заеми.

На въпрос на “Kurir” дали Василев е забъркан по някакъв метод със сръбското сдружение „ Вексилум “ (което беше преднамерено основано няколко месеца преди да „ придобие “ фиктивното взимане от 47 милиона евро към фабриката в Парачин), Василев също признава, че му бил „ консултант “, като продължава с небивалицата, че имало незнаен български „ вложител “, които желал да даде 15 милиона евро, с цел да „ преструктурира “ завода и след това да го продадял с облага. Лъжи, сходни на тези, с които в България посредством Пиер Луврие и Дмитрий Косарев, „ спасяваше “ активите на КТБ, до момента в който ангажимента му беше да дели с тях откраднатото.

Така от изявлението на Василев в “Kurir” се схваща обикновения проект на Василев – в случай че „ Вексилум “ успее да влезе като заемодател в завода (чрез поредицата от цесии през офшорни сдружения на вземането на „ Глас Индъстри “ към фабриката - което сдружение е кредитирано от КТБ със 140 милиона лв. от парите на вложителите в нея, само че което вместо да спомага на КТБ да прибере парите си, посредством назначените от Василев за шефове сърби е осигурило разпореждането с дълга в интерес на „ Вексилум “), ще има правото да разпродаде „ с облага “ активите на фабриката за стъкло, а парите напълно естествено, ще потънат в джобовете на самия Василев.

Така и вложителите в КТБ биха пили една студена вода, единствено че този път Василев е приготвил същото и за кредиторите на „ Сръбска фабрика за стъкло “ – Сърбиягаз и сръбската страна.

А че проектът му е изобличен, в този момент и от сръбските служби, в това към този момент няма никакво подозрение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР