В интерпретациите за трети март има много силна политизация и

...
В интерпретациите за трети март има много силна политизация и
Коментари Харесай

Доц. Стефан Дечев пред Дарик: В интерпретациите за 3 март има много силна политизация и съвременни залози

В интерпретациите за трети март има доста мощна политизация и доста мощни модерни залози, разяснява в ефира на Дарик радио историкът проф. Стефан Дечев. По думите му има голям брой внушения по тематиката, които се вършат на база на тотално разминаване с обстоятелствата.

" Нека изясним, че след 1880 година до 1950 година 19 февруари или 3 март е формален празник, само че не народен. Такъв той става с декрет на ръководителя на държавния съвет Петър Младенов от 27 февруари, 1990 година и гласоподаване няколко дни по-късно, на 5 март 1990 година от последния тоталитарен комунистически парламент ", уточни историкът.

Доц. Дечев обърна внимание, че въпреки и отбелязван във времето преди 9 септември 1944 година, 3 март в никакъв случай не е бил неоспорим.

" Под някаква форма предтечите на днешните най-големи бранители на 3 март, а точно президентът, излъчен от Българска социалистическа партия, самата Българска социалистическа партия, новото Вътрешна македонска революционна организация на Красимир Каракачанов, на процедура техните прародители са били едни от най-силните критици на датата, виждайки в нея с изключение на всичко останало, само че и прослава на монархизма на съветския царизъм и империализъм, на ретроградна властническа държавна политика и така нататък Имам поради и тесните и необятните социалисти и редица представители на левите политически сили и земеделците ", акцентира доцент Дечев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР