В интернет се появиха нови документи, за които се твърди,

...
В интернет се появиха нови документи, за които се твърди,
Коментари Харесай

Още секретни военни документи на САЩ изтекоха в интернет

В интернет се появиха нови документи, за които се твърди, че съдържат военни секрети на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток, оповестяват медии, представени от ДПА.

Над 100 класифицирани документа, оповестени през вчерашния ден в " Туитър " и на други места, съдържат сведения за положението на бойните дейности в източния украински град Бахмут, да вземем за пример, заяви в. " Ню Йорк таймс ".

Документите наподобява са на военните и разследващите служби на Съединени американски щати. Те са били оповестени също в чат приложението " Дискорд ", написа в. " Уолстрийт джърнъл ".
Министерството на защитата проверява оповестените в мрежата постове, оповестиха представители на двете издания.

" Таймс " цитира неизвестен почитан чиновник, който назовава приключването на информация " призрачен сън за " Пет очи ", имайки поради партньорството за продан на разследваща информация сред Съединени американски щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада.

Освен информация за Украйна, новата партида документи съдържа и класифицирана информация, обвързвана с Китай, с военната обстановка в Индо-тихоокеанския район, с Близкия изток и тероризма.

За повторно в границите на дни Вашингтон и неговите съдружници получават неочакван удар с сходни разкрития. В четвъртък " Таймс " заяви, че в обществени медии са били качени военни документи, отнасящи се за подготовката на Украйна за идно пролетно контранастъпление и за положението на потенциала й за противовъздушна защита.

Източникът на документите остава незнаен, не се знае също какъв брой още класифицирана информация е изтекла, се споделя в известията в печата.

Източчник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР