В интернет се появи сравнение на изтребителите МиГ-21 и Ф-22.

...
В интернет се появи сравнение на изтребителите МиГ-21 и Ф-22.
Коментари Харесай

Чук срещу скалпел: Сравниха МиГ-21 с Ф-22

В интернет се появи съпоставяне на изтребителите МиГ-21 и Ф-22. Експертите признават, че макар забележителната разлика в поколенията на тези машини, МиГ-21, създаден през руските години, при избрани условия може да е за предпочитане пред по-модерния американски “Раптор ”.

Изданието Мilitary Watch Magazine назовава МиГ-21 лек на ниска цена и остарял аероплан, а американският Ф-22 “Раптор ” - безценен и тежък, нов и комплициран. Отбелязва се, че първичната поръчка за американските изтребители е понижена със 75 % заради високите разноски за тяхната употреба и поддръжка, написа " Поглед Инфо ".

“Овладяването на ръководството на Ф-22 е скъпо, защото за изтребителя са нужни стотици милиони долари за закупуване и обслужване. Изтребителят постоянно се съпоставя със скалпел поради комбинацията от акуратност и тактичност. Ф-22 е акуратен инструмент, на който можете да разчитате, когато се употребява вярно. Въпреки това, той прекарва огромно количество време на земята ”, се споделя в публикацията. И на земята изтребителят става лесна и в същото време доста скъпа цел. Минимизирането на времето, прекарано на земята, остава значим признак за въздухоплавателното средство във военно време, само че Ф-22 освен изисква доста време за поддръжка, само че също по този начин е податлив към редица повреди.

Мilitary Watch Magazine съпоставя МиГ-21 с елементарен, само че ефикасен чук. По-специално, това се отнася до високата надеждност на машината и способността ѝ да извършва огромен брой полети дневно с минимална поддръжка, което отличава този изтребител от капризния „ американец “. Ф-22 е сензитивен към дъжд, неподходящи метеорологични условия и изисква идеални писти, а МиГ-21 работи при всевъзможни условия. Освен това може да прави бойни задачи 20 пъти по-често от Ф-22, което разрешава да се доставят повече муниции и да се нанасят повече удари против съперника при нескончаем спор.

Пример за преимуществата на МиГ-21 е войната в Сирия, при която надеждната и непретенциозна машина, която не изисква високо равнище на обслужване и е в положение да направи огромен брой полети, беше даже по-полезна от по-напредналите, само че комплицирани платформи. “Въпреки че Ф-22 може да бъде 100 пъти по-скъп от МиГ, в такава обстановка той ще работи доста по-зле и евентуално ще остане на земята няколко седмици заради липса на аварийни елементи. Сложните изтребители като “Раптор ” може да останат в неравностойно състояние при положение на огромна продължителна война ”, се споделя в обявата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР