Появи се снимка на изтребител-бомбардировач Су-34, покрит с гуми, дни след като руски бомбардировачи бяха забелязани със същите

...
В интернет се появи снимка, показваща руски изтребител-бомбардировач Су-34, покрит
Коментари Харесай

В интернет се появи снимка, показваща руски изтребител-бомбардировач Су-34, покрит с гуми.

Снимката се появи само няколко дни след като сателитни изображения показаха руски бомбардировачи също покрити с гуми.

Макар да не е ясно защо, стратегията може да е насочена към защита срещу атаки с дронове и ракети.

Просто дни след като сателитни снимки показаха руски бомбардировачи, покрити с редици автомобилни гуми, онлайн се появи снимка на изтребител-бомбардировач Су-34, подложен на същото отношение.

Теориите около тази очевидна отбранителна стратегия са изобилни, особено тъй като привидно се разпространява до повече самолети в руските ВВС. Подходът идва, след като атаки с дронове са бомбардирали руски въздушни бази, коствайки на страната както бомбардировачи, така и транспортни самолети.

Снимката на Су-34 започна да обикаля в петък, въпреки че не се знае кога и къде е направена незабавно ясно. Изглежда, че първоначално е било публикувано на руската социална медийна страница във VK на канала FighterBomber Telegram, но е споделено и в X, по-рано известен като Twitter.

Това съдържание не е достъпно поради вашата поверителност предпочитания. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

На снимката, която Insider не успя да провери независимо, изтребителят-бомбардировач Сухой Су-34, известен на НАТО като Fullback, изглежда изложен на открито, но е частично увит в балдахин. А горната му част е покрита с дебели автомобилни гуми. Изображението на Су-34 е подобно на сателитни изображения на бомбардировачи Ту-95 и тежки бомбардировачи Ту-160, споделени онлайн миналата седмица.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите .

Въпреки че причината за покритието на гумите и в двата случая е неясна, The War Zone първо съобщи, че анализът в близък план на Ту-95 и Ту-160 показва, че отделните автомобилни гуми вероятно са предназначени да разбият самолетите. инфрачервени сигнатури, които биха объркали идващите украински ракети, като например противокорабните крилати ракети R-360 Neptune, които Украйна е модифицирала, за да удрят наземни цели.

Други теории намекват за екраниране, но не всички самолети бяха непокътнати, което накара някои да заподозрат някаква примамка. Малко вероятно е гумите да осигурят достатъчен буфер от удар с ракета или дрон, но те биха могли да объркат входящо оръжие в зависимост от метода на насочване. В такъв случай подобно решение, макар и просто и импровизирано, може да бъде това, което Русия търси след последните атаки срещу нейните бази. Все пак тук има много неизвестни.

В края на август удар с дрон върху свръхзвуков бомбардировач Туполев Ту-22М3 Backfire далеч от фронтовата линия показа колко слаби продължават да бъдат усилията на Русия за защита на силите 18 месеци във войната. Това беше, както каза западното разузнаване, „поне третата успешна атака срещу летища на LRA [на авиацията за далечни разстояния], което отново повдига въпроси относно способността на Русия да защитава стратегически места дълбоко в страната.“

Това съдържание не е достъпно поради към вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

И само миналата седмица руската авиобаза Псков беше ударена от дронове, оставяйки няколко Илюшин Ил-76 – транспортни самолети от съветската ера, които транспортират товари и персонал – повредени и унищожени .

Атаката беше на повече от 400 мили от границата на Русия с Украйна и началникът на Главната дирекция на разузнаването на Украйна каза в ексклузивно интервю за The War Zone, че атаката е дошла от вътрешността на руска територия, подчертавайки уязвимостите в Руската вътрешна сигурност.

Въпреки че точната времева линия, когато Русия е започнала да поставя гуми на въздушните си средства, не е кристално ясна, тя съвпада с ударите. Тази предполагаема отбранителна практика изглежда е най-новият манипулиран от съдебните заседатели отбранителен отговор на все по-опустошителните украински атаки на контролирана от Русия територия.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР