В интернет се появи официалният документ Intel Rapid Storage Technology

...
В интернет се появи официалният документ Intel Rapid Storage Technology
Коментари Харесай

Intel потвърди съществуването на чипсетите Z390 и X399

В интернет се появи формалният документ Intel Rapid Storage Technology 16.0.2.1086, забавен на първо място с това, че в него се загатват чипсетите Intel Z390 и Intel X399.
За първия чипсет се знаеше и преди, само че съществуването на Intel X399 е същинска изненада, тъй като името е съвсем същото като чипсета AMD X399 на главния съперник.



Intel Z390, както и всичко останали чипсети от линията 3хх ще поддържат освен в този момент съществуващите процесори от семейството Coffee Lake, само че и бъдещите Cannon Lake. Най-характерната специфичност на архитектурата Cannon Lake ще бъде потреблението на 10 нанометров софтуерен развой. Първите десктоп чипове от тази фамилия би трябвало да излязат още тази година.

Освен това, и двете архитектури (Coffee Lake и Cannon Lake) ще бъдат в основата на HEDT платформата Intel X399. Тя ще размени сегашната Intel X299, работеща с процесорите Skylake-X и Kaby Lake-X.

Много специалисти и експерти се учудиха на самото название Intel X399. Добре е известно, че X399 е в този момент предлаганият чипсет за високопроизводителните процесори AMD Threadripper. Очакваше се Intel да не употребява това име, както направи с Intel B360. Но този път Intel очевидно е решил този път да не отстъпва на AMD, само че това вероятно ще донесе известно комплициране.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР