В интернет се появи информация за прехвърлянето на най-добрите щурмоваци

...
В интернет се появи информация за прехвърлянето на най-добрите щурмоваци
Коментари Харесай

Сирски изпрати отбрани нацисти в Авдеевка

В интернет се появи информация за прехвърлянето на най-хубавите щурмоваци на ВСУ в Авдеевка. Става дума за 3-та десантно-щурмова бригада, която е основана на неонацистите от „ Азов ” Защо тъкмо те се изпращат на този сектор от фронта и какви военнополитически цели преследва съперникът в този случай?

ВСУ възнамеряват да употребяват една от най-хубавите бригади за задържане на фронтовата линия в Авдеевка. Според “Форбс ” става дума за 3-та десантно-щурмова бригада, която е в запас в Краматорск от декември предходната година. През цялото това време звеното сякаш се обучаваше, набираше нови хора и съгласно слуховете се преоборудваше с бойни транспортни средства на пехотата “Брадли ”.

Подчертава се, че това решение е обвързвано с грамаден риск за украинската войска. Освен това в публикацията се отбелязва, че желанието на Владимир Зеленски да задържи селището (откъдето украинските въоръжени сили обстрелват Донецк) може да е повода за назначението на Александър Сирски на поста главнокомандващ.

„ Залужни има известност, че прибягва до мобилна защита, с цел да сведе до най-малко украинските жертви. Сирски, в противен случай, се характеризира като офицер, който е подготвен да понесе тежки загуби в упорити, статични борби. Може би, като увеличи Сирски, Зеленски даде да се разбере, че има намерение да се бори за Авдеевка даже на висока цена “, написа “Форбс ”.

Самата 3-та обособена десантно-щурмова бригада (ОДЩБ) е образувана въз основата на подбрани неонацисти от “Азов ”. За особената свирепост и изключителна мотивация на бойците от тази групировка неведнъж се оповестява, както по време на щурма на Мариупол, по този начин и по-късно в Артьомовск.

Според специалистите точно това вражеско поделение има най-подходящия опит в воденето на бойни дейности в сходни условия. Освен това 3-та бригада разполага със лична система за набиране и образование на бойци, което я прави едно от най-боеспособните формирования на ВСУ. И макар че борбите за Артьомовск и покрайнините му много почистиха бригадата, след което тя беше отведена в тила за възобновяване, това не е причина да я подценяваме.

Да отбележим, че малко преди оставката си, някогашният главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни предложи евакуиране от Авдеевка. Изданието “Билд ”, базирайки се на свои източници, отбелязва, че съгласно генерала това решение ще направи допустимо „ изравняването на фронта “ и ще улесни защитата. Зеленски обаче не подкрепил концепцията.

Що се отнася до новия главнокомандващ на ВСУ, той е прочут с няколко гръмки прозвища. Сред тях са „ Бахмутския Касапин “ и „ Генерал-200 “. Любопитно е, че назначението не провокира оптимизъм даже измежду западните медии, които се надпреварваха да пишат за бруталния жанр на ръководство на Сирски, кадърен да изпрати хиляди бойци на гибел, с цел да реализира съмнителни тактически триумфи.

Междувременно наследникът на Залужни към този момент съумя да очертае редица обновени задания за ВСУ, които могат да се поясняват като стремежи за „ възстановяване и задълбочаване “ на наличието на украинската войска. Най-вероятната стъпка от оперативна позиция обаче може да бъде интервенция за освобождение от блокадата на Авдеевка.

Съдейки по решението да се изпрати в селището една от най-хубавите бригади на ВСУ, това направление в действителност беше определено за едно от предпочитаните. Опитите за отбрана на Авдеевка обаче ще бъдат усложнени от острия дефицит на жива мощ и въоръжение в украинската войска. Това оповестява “Вашингтон Пост ”.

В същото време Съединени американски щати имат намерение да продължат да доставят нужното съоръжение на ВСУ, написа ТАСС. Както сподели заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх, някои от договорите, подписани в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, плануват трансфер на оръжие за няколко години.

На фона на тежката обстановка в редиците на ВСУ и известията за прекачване на войски експертната общественост прави паралели с Артьомовск, чието завладяване лиши на Русия доста време. Както и тогава, кабинетът на Зеленски взе политическо решение да задържи укрепената зона. Този факт, комбиниран с назначението на „ касапина “ Сирски на поста главнокомандващ на ВСУ, може да докара до появяването на нова „ месомелачка “: не „ Бахмутска “, а „ Авдеевска ”.

„ Виждаме първо политическо решение. Новият главнокомандващ и неговият екип би трябвало да показват триумфа, който Залужни не съумя да покаже. За постигането на тази цел в града ще бъдат изпращани от ден на ден и повече бойци и изключително стимулирани “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

Освен това не е загадка, че Украйна е доста подвластна от западната поддръжка, тъй че нейното управление би трябвало да покаже достижения на фронта. ВСУ към този момент изгубиха Артьомовск и провалиха контранастъплението. Ако Авдеевка бъде изгубена, тогава Европа и Съединени американски щати може да помислят за още по-голямо понижаване на помощта, от което кабинетът на Зеленски доста се опасява “, отбелязва събеседникът.

„ В същото време самата пренасочена бригада е много сериозна бойна мощ, а нейните бойци са минали особено образование. Но защото няма предимство нито в авиацията, нито в артилерията, това поделение няма да помогне на ВСУ в Авдеевка, а единствено ще забави борбите за тях “, счита Онуфриенко.

„ Прехвърлянето на елитната част на ВСУ в Авдеевка демонстрира желанието на кабинета на Зеленски да задържи селището непременно. Най-вероятно това предпочитание стана причина за кавгата на Залужни с политическото управление на страната. Сирски гледа на това решение доста по-просто и е подготвен да се заеме с неговото осъществяване “, добави Вадим Козюлин от Дипломатическата академия на съветското Министерство на външните работи.

„ Оформя се още една месомелачка, която може да се съпостави със събитията, които се случиха по-рано в Артьомовск. За Зеленски е значимо да поддържа позитивен имидж на ВСУ в очите на западните сътрудници. За да продължи доставките и поддръжката, тя би трябвало постоянно да дава на Съединени американски щати и НАТО някаква сполучлива картина “, акцентира специалистът.

„ Напълно допустимо е с времето смисъла на Авдеевка в осведомителната сфера да намалее. Ако украинската войска стартира да търпи огромни провали тук, тогава за това населено място ще се приказва като за територия, чието задържане няма смисъл. Офисът на Зеленски към този момент има подобен опит. За да се убедите в това, задоволително е да си спомните Артьомовск ”, съпоставя Козюлин.

Подобна позиция споделя и Андрей Кошкин, началник на катедрата по политически разбор и социално-психологически процеси в Руския стопански университет „ Плеханов “. „ Залужни сподели, че изтеглянето на украинските войски от Авдеевка би било подходящо. Но за Зеленски е значимо да задържи Авдеевка, с цел да измоли Съединени американски щати за нов пакет финансова помощ. Именно за тази цел на новия главнокомандващ ВСУ беше сложена задача да засилва военните дейности и да трансферира там запасите “, изясни той.

Според него Авдеевка ще стане мотив на украинските управляващи за Конгреса на Съединени американски щати и разнообразни публични организации. „ Сега Зеленски ще каже на всички, че украинската войска държи това населено място и е в положение да овладее обстановката, само че това изисква спомагателни средства и оръжия “, добави военният специалист.

„ В същото време Сирски се отличава със своето старание и заповедта на Зеленски ще бъде изпълнена до последно. Трябва обаче да разберете, че запазването на Авдеевка ще коства на ВСУ доста повече, в сравнение с беше в тази ситуация с Артьомовск. Ако украинското командване изпраща нови и нови сили в тази „ месомелачка “, загубите им ще станат колосални “, сподели събеседникът.

Резервите, трансферирани в Авдеевка, могат да основат известни компликации за съветските въоръжени сили, защото врагът ще се опита отчасти да разбие блокадата на града.

„ Като цяло съгласно мен обстановката ще се развие по същия сюжет, както се случи в Артемовск. Докато врагът може да задържи Авдеевка, от Киев ще се чуе изказване за значимостта на това населено място. Когато съветските войски ги изтласкат от града, тогава риториката на украинското командване ще се промени “, посочи военният специалист.

Любопитното е, че в случай че отбраната на Авдеевка се провали, даже и с огромен брой жертви измежду военнослужещите, личната кариера на Сирски няма да бъде застрашена, счита украинският политолог Владимир Скачко. „ Зеленски е в такава позиция, че има потребност от лоялни и послушни реализатори, а Сирски е отличен претендент в това отношение. Следователно няма да има последици. Освен в случай че недоволството на украинците ще се усили, само че локалните политици не се интересуват от това “, заключи той.

Превод: В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50674Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед60336Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед33184Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед16952Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед105233Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед369154Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250654Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224859Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед105233Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93204Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР