В интернет пространството се появи първата информация за нов процесор

...
В интернет пространството се появи първата информация за нов процесор
Коментари Харесай

Излязоха първите тестове на чип Samsung Exynos с графика на AMD

В интернет пространството се появи първата информация за нов процесор Samsung Exynos с интегрирана графика на AMD. Южнокорейските медии оповестиха какво е нарастването на продуктивността при потреблението на тази забавна.

Според тази информация, графичното ядро на AMD с архитектура RDNA 2, което е интегрирано в новата SoC Exynos демострира 30% растеж продуктивността спрямо Mali-G78 в Exynos 2100 , която се употребява в смарт телефоните от семейството Galaxy S21. Резултатът е в действителност впечатляващ. Особено като се има поради, че графичното решение на AMD предлага хардуерна поддръжка на технологията за трасиране на лъчите в действително време.

От друга страна, южнокорейските експерти, тествали новия чип означават, че новата SoC на Samsung има проблеми с прегряването. Чипът се пробва да поддържа оптимални тактови честоти, а това води до прекалено нагряване на кристала и до тротлинг. Така да вземем за пример, при първите проби в бенчмарковете продуктивността е паднала с 20% от първичната, а по-късно с 30%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР