В интернет предлагат фалшиви сертификати за ваксинация, съобщи БНТ. В

...
В интернет предлагат фалшиви сертификати за ваксинация, съобщи БНТ. В
Коментари Харесай

В интернет предлагат фалшиви сертификати за ваксинация

В интернет оферират подправени документи за имунизация , заяви Българска национална телевизия.

В следствието им се споделя за машинация в интернет, в която мними търговци оферират документи за имунизация. Те настояват, че имат приближен доктор, който може да издаде документа против възнаграждение без да сложи ваксина .

Доктори са алармирали, че доста неимунизирани се обръщат непосредствено към тях с искане да получат документ без да им бъде сложена ваксина.

В следствието излиза наяве по какъв начин мъж дава обещание да даде документи без действителна имунизация против възнаграждение.

Първо въпросният търговец в интернет предложил по 340 лева на човек - за група от пет индивида . А по-късно обяснил, че може з а един човек против 460 лева .

Мъжът зад профила изискал капаро от 200 лева

Той разяснил, че те ще оправят нещата с техния лекар в София и ще го изпращат по пощальон с натрапен платеж и по-късно поръчалите го взимат и доплащат.

В следствието се прецизира, че откакто са изпратили капарото не са получи документа , а мъжът ненадейно станал неоткриваем.

От здравното министерство са споделили, че нямат постъпили сходни сигнали .

Според лекари фиктивната имунизация е рискова за здравето на този, който си е поръчал документа. Опасна е и за системата, в която може да влязат инфектирани, само че фигуриращи като имунизирани по документи.
 Близо милион са генерираните COVID-сертификати в България
Близо милион са генерираните COVID-сертификати в България

Общо 253 413 са към този момент изтеглените Коронавирус сертификати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР