В интернет можем да намерим най-различни снимки и клипове за

...
В интернет можем да намерим най-различни снимки и клипове за
Коментари Харесай

Детайлна разходка из Международната космическа станция

В интернет можем да намерим най-различни фотоси и клипове за живота на астронавтите на борда на Международната галактическа станция, само че никое от тях не показва толкоз подробен взор към МКС, колкото видеото по-долу.

То бе качено преди няколко дни в профила на Европейската галактическа организация в YouTube и е първото видео от МКС, снимано в един дубъл.

Водещите в него са европейският астронавт Лука Пармитано и астронавтът на NASA Дрю Морган, които описват за станцията като че ли приказват за дома си на земята.

В долния ляв ъгъл на видеото има и карта, по която можем да се ориентираме в пространствата на МКС, всяко от които наподобява прекомерно клаустрофобично.

Видеото стартира в крило " Съюз " и приключва във фантастичната обсерватория на станцията, която не бяхме виждали по този метод до момента.
 Международната галактическа станция се трансформира в хотел за богати
Международната галактическа станция се трансформира в хотел за богати

Една нощувка в космоса ще коства 35 000 $

По време на тура можем да научим много неща за живота в космоса, като да вземем за пример, че урината на астронавтите минава през специфична филтрираща система, която я трансформира в питейна вода.

Изпражненията им пък се изстрелват към Земята и в случай че не изгаряха в атмосферата, както в действителност се случва, щяха да образуват много противен тип дъжд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР