В интернет изтече разговор между руския президент Владимир Путин и

...
В интернет изтече разговор между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Изтече запис на разговор между Макрон и Путин

В интернет изтече диалог сред съветския президент Владимир Путин и френския му сътрудник Еманюел Макрон. Руското външно министерство упрекна Париж, че е нарушил конфиденциалността на договарянията и че тази мярка „ характеризира кардиналния метод на Франция към дипломацията “.

В диалога съветският президент напомня на френския си сътрудник, че на 17 февруари украинския президент Володимир Зеленски е декларирал, че Минското съглашение са „ по този начин формирани, че ние изначално сме в губеща позиция “. „ В реалност уважаемият сътрудник, господин Зеленски, нищо не прави. Той ви лъже. Той съобщи, че Украйна би трябвало да се върне към нуклеарното оръжие … “, споделя Путин.

„ Това, което казваш, провокира въпроса, до каква степен ти самият си подготвен да се придържаш към Минското съглашение, в случай че по твое мнение, би трябвало се влиза в разговор с нелегитимната власт на терористите “, споделя Макрон.

„ Слушаш ли ме деликатно? Казвам ти, че тези сепаратисти, по този начин наречени – те дадоха отговор на тези оферти на Киев. Отговориха, само че не реагираха … “, дава отговор Путин.

„ Благодаря ти, Еманюел. За мен постоянно е огромно наслаждение и чест да се срещам с твоите сътрудници от Съединени американски щати, от Европа, и с теб най-много! Знаеш, че имаме положителни персонални връзки. Предлагам ти първо да работим и да подготвим и след това да разгласяваме среща. Защото, в противоположен случай да се срещнем и да не приказваме за нищо, това значи, че още веднъж са ни пратили надалеч и това е всичко “, предлага съветският президент.

„ Може ли през днешния ден да кажем, че въз основата на това, което обсъждахме, че като цяло сме се договорили? Бих желал да получа от теб явен отговор. Разбирам нежеланието ти да посочиш дата, само че подготвен ли си да избързаш и първи да кажеш: „ Искам да проведа двустранна среща с американците, а по-късно и разширена – с европейците “. Или не? “, пита френският президент.

„ Това е много съществено. Затова, в случай че искаш да имаме единодушие във връзка с формулировката, на мен ми се коства, че в този момент е належащо да дадем задача на нашите помощници, незабавно да беседват и да съгласуват тези формулировки. Като цяло, аз несъмнено съм склонен “, споделя Путин.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР