В Интернет е публикувано видео как ирански изтребител-бомбардировач F-4 Phantom

...
В Интернет е публикувано видео как ирански изтребител-бомбардировач F-4 Phantom
Коментари Харесай

Екшън в небето: Ирански изтребител F-4 Phantom преследва американски F/A-18 Hornet над Сирия

В Интернет е оповестено видео по какъв начин ирански изтребител-бомбардировач F-4 Phantom II преследва американски палубен изтребител F/A-18 Hornet. Действието се развива в небето на Сирия, само че датата не е известна, заяви in24.org. „ Фантомите” са на въоръжение в Съединени американски щати от 1961 година и въобще не могат да се съпоставят по тактико-техническите характерности с изтребителите от ІV-то потомство F/A-18 Hornet, обаче самият факт на такова гонене приказва за огромната решителност на иранските водачи.

Полетите на иранската авиация във войната против ИД от дълго време не са вест след известията на IHS Jane’s. Al Jazeera разгласява още през 2014 година репортаж, на който се вижда по какъв начин F-4 нанася авиационен удар. Кадрите са снимани на 30 ноември при освобождението на иракския град Саадия покрай границата с Иран.

Сега на въоръжение във Военновъздушни сили на Иран има към 70 самолета от този вид. Техническото положение на машините не е задоволително заради глобите на Съединени американски щати за снабдяване на въоръжение за Иран.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР