В интернет е пълно с информация как да отслабнем, но

...
В интернет е пълно с информация как да отслабнем, но
Коментари Харесай

Най-скандалните методи за отслабване, които побъркаха света

В интернет е цялостно с информация по какъв начин да отслабнем, само че по-голямата част от нея не е основана на научни проучвания. Появиха се скандални способи за намаляване, които безусловно побъркаха света и мнозина се подведоха по тях. Клои Кардашиян не е първата или последната известна персона, която употребява въздействието си, с цел да насърчи почитателите си да употребяват методите й за намаляване.

Така да вземем за пример поетът и политик лорд Байрон е бил доста угрижен за фигурата си и е разпространявал диетата с оцет . Въпреки че страничните резултати включвали повръщане и диария, Байрон всекидневно е пил оцет и ядял картофи, напоени с пикантната течност.

Преди да се появят хапчетата за намаляване, през 19-ти век са употребявали лекарства, съдържащи арсен . Арсенът е отрова, която убива плъхове и би умъртвила човек, в случай че се употребява в огромни количества. Остава неразбираемо, за какво хората си мислили, че тези съставки биха помогнали при загуба на тегло, само че някои специалисти считат, че това е било рекламирано като способ за ускорение на метаболизма, сходно на амфетамините.

Ако рекламите в този момент наподобяват лъжлив, представете си, че виждате реклама, която твърди, че единствено с малко сапун можете да измиете мазнините от тялото си. Реклами във вестници от 1920 година вършат тъкмо това, заявявайки, че даден артикул може да измие мазнините и колкото по-често се миете със сапуна, толкоз по-тънка ще стане талията ви.

Една от най-скандалните диети, даже освен това от диета, тъй като се счита за философия и за духовно придвижване, е да се храниш от слънцето. Привържениците и имат вяра, че с цел да реализиран съвършена форма, би трябвало да се хранят от слънчева светлина. Те настояват, че хората могат да живеят само с вода, слънчева светлина и виталната си мощ.-->
 диета ThinkStock/Getty Images
Скандална е и диетата, в която има хирургическа интервенция. Козметичен хирург от Калифорния прави интервенция, която изисква зашиването на марля върху езика . По този метод пациентът понижава потреблението на храна, защото изпитва непрекъсната болежка. Хирургът прави интервенцията против $2000, а марлята стои приблизително по 30 дни, а самият той подсигурява, че могат да бъдат изгубени най-малко 10кг.

През 70-те години са измислили и напитките за отслабван е. Създателят на напитката твърдял, че тя съдържа 400 калории течен протеин и задоволява дневните потребности от сила. 4 милиона консуматори са закупили чудодейната напитка . В резултат, 58 души са изгубили живота си от сърдечен удар и напитката е била спряна. След редица инспекции е било открито, че напитката, с изключение на всичко друго, съдържала останки от скотски рога, копита, кожи, сухожилия и кости.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР