В Интернационалния легион на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу

...
В Интернационалния легион на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу
Коментари Харесай

Москва: 18 000 наемници от 85 страни воюват срещу Русия в украинския Интернационален легион

В " Интернационалния легион " на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) против Русия водят война 18 хиляди наемници от 85 страни. Това съобщи шефът на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников на съвещание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специфичните служби на Оперативно-наблюдателно дело в Астана, предават РИА Новости и " Фокус ".

" Мащабът на основаната от Запада система за доставяне на бойци на фронта се потвърждава от размера на по този начин наречения " Интернационален легион на териториалната защита на Украйна “, който доближава 18 хиляди души от повече от 85 страни по света, в това число страни от постсъветското пространство ", означи той. " Полски, френски и грузински бойци са изключително необятно показани в Украйна ".

Напоследък се следи нарастване на броя на наемниците в редиците на въоръжените сили на Украйна от страните от Латинска Америка. Специално образование за вербувани чужденци се прави в образователни центрове и лагери на НАТО в Полша, Латвия и Литва, посочи ръководителят на ФСБ.

" В множеството случаи набирането на такива лица в чужбина се прави от позицията на украински задгранични институции “, добави Бортников.

По думите му, прехвърлянето на задгранични наемници в Украйна сега единствено се ускорява, което удостоверява фокуса на Запада върху разширение на интензивността на военните интервенции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР