В интересни времена живеем, спор няма – и то не

...
В интересни времена живеем, спор няма – и то не
Коментари Харесай

Когато става тъмно и бушоните гърмят

В забавни времена живеем, спор няма – и то не от през вчерашния ден. Но някак все съумяваме да си ги създадем по-интересни доста бързо, да забравим също толкоз бързо предходното забавно и даже да не разберем защо в действителност би трябвало не просто да се смаем, ами да се вбесим.
Малко скорошни образци. (бивши, евентуално) членове на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР) в утринния блок на Нова телевизия. И първата дума за какво не отидоха на обществена среща със служебния министър на стопанската система Кирил Петков е, че не били привикнали да ги снимат медиите и се тормозили?! Затова отидоха в едно от най-гледаните телевизионни излъчвания, тъй като доста ги е боязън от камери!
Покрай този парадокс обаче какъв брой хора обърнаха внимание, че въпросните господин и госпожа по този начин и не обясниха каква е логиката ББР, основана с цел да оказва помощ на дребния и междинен бизнес, да опука всеобщо портфейла си за огромните акули? Колко хора знаят по какъв начин ББР набира средства? Чии са тези пари преди всичко?
И още гаднички детайлности,: Той посочи, че ръководителят на Надзорния съвет може и към този момент го прави - да подаде за нова оценка на пред Българска народна банка и Българска народна банка да се съгласи да бъдат заменени. Иначе по разпоредбите в този момент промяната на Надзорния съвет на ББР става като актуалният Надзорен съвет си предлага заместниците, а Българска народна банка би трябвало да ги утвърди и има период от 60 дни да го стори. За да се направи оценката на двамата уволнени от Надзора, Управителният съвет на ББР би трябвало да утвърди 5000 лв. заплащане за тази цел. Това още не е сторено - пратени са спомагателни въпроси до финансовия министър, а той сподели, че въпросите били (за него) " безусловно нелогични " - тъй като имало паника от УС на ББР дали нямало да се похарчат непозволено. За 1 милиарда лв. и от горната страна този УС тревожеше ли се, като парите на ББР се обезпечават в голяма част от данъкоплатците?
И по този начин - значимото:
1. Колко от парите в ББР са от нашите налози?
2. На кой ги дава ББР (вече е ясно) и при какви лихви?
3. С какво взелите ги подсигуряват, че ще ги върнат?
4. При чие ръководство разпоредбите за ръководство на ББР стават такива, че остарелият Надзорен съвет може да си тръгне чак като утвърди свои заместници и ги даде за оценка на Българска народна банка?
5. От кого зависи описаното във въпрос номер 4 да бъде поправено? Подвъпрос - за какво не е поправено преди да идва служебно държавно управление на власт?
Поне що се отнася до ББР, има воля да забележим тези неща. Засега министър Кирил Петков не се уморява да повтаря – къде и защо отидоха нашите пари! Повтаря го при все всички фишеци, които гърмят за похищение на вниманието. Дано най-малко един път останем фокусирани към вярното място! И да не се разсейваме отново – тъй като там е ясно, по какъв начин по този начин внукът ще пази Тодор Живков, в случай че дядото комунистите са го умъртвили? Както и с неща като това Румен Радев през 2017 година споделил на ген. Атанас Атанасов: Имате още една седмица, а не на ръководството на ГЕРБ – носът на Пинокио за такива неща, ехеее...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР