В интересен спор влязоха депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев и

...
В интересен спор влязоха депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев и
Коментари Харесай

Спор между депутат от ПП-ДБ и Ваня Григорова - ще я черпи, ако се продаде държавна земя

В забавен спор влязоха депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев и общинският консултант Ваня Григорова в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия в петък вечер. Тя изрично съобщи, че има документи, доказващи, че ще се продава държавна земя, а Ганев отхвърли. 

" Ако бъде продадена държавна земя, по всяко време през идващите 3 години, ще би трябвало да черпя госпожа Григорова ", съобщи депутатът от ПП-ДБ.

" Имате да ме черпите и за природния газ, където в този момент българският поданик ще заплаща милиарди ", отвърна му Григорова през смях.

На въпроса дали в бюджета е заложена продажба на държавна земя, Георги Ганев беше безапелационен, че няма и не е имало такава.

При несъгласие на закона за бюджета от страна на президента, то ще бъде отхвърлено незабавно след Нова година, само че същински наранени от такова отсрочване ще са всички български общини, които могат да изготвят бюджетите си единствено след влизане в действие на държавния, уточни още депутатът.

" Няма по какъв начин да нямам имитация по някои от въпросите. Чух нещо, което е безпределно погрешно, да не го назовавам по различен метод. Продажбата на държавна земя е част от бюджета. Има поредност файлове в него, които разказват бюджетите на обособените министерства. Има файл в министерството на земеделието, който сочи това ", намеси се Ваня Григорова, която също бе посетител в предаването. 

" Не са ", отхвърли сбито Ганев, визирайки продажбата на държавни земи. 

" Има документи и е безобразно това, че ръководещите лъжат ", продължи Григорова. 

" Да има документи, само че това е спряно ", отвърна й Ганев и сподели, че не е правилно, че ръководещите лъжат. 

" На този стадий не в бюджета и не в държавния дълг, въобще в обществените финанси е въпросът. Въпросът е дали нашата инфлация ще се снижи задоволително по-бързо от тази в Европейски Съюз, с цел да може да изпълняваме критерия към средата на идната година ", уточни той.

Инфлацията е парично събитие, не фискално, т.е. фискалният баланс и фискалните разходи не ѝ въздействат, само могат да повлияят индиректно, в случай че по някакъв метод усилват паричната маса спрямо друг бюджет, разясни икономистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР