В интерес на всички европейски граждани е Европейската прокуратура да

...
В интерес на всички европейски граждани е Европейската прокуратура да
Коментари Харесай

Министър Цачева: В интерес на всички е Европейската прокуратура да заработи възможно най-бързо

В интерес на всички европейски жители е Европейската прокуратура да стартира да действа допустимо най-бързо. Ще работим предпочитано за институционализиране на Службата и за създаване на връзките с партньорските институции и служби, с неучастващите страни членки и с трети страни, съобщи преди минути министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на клъстерната среща „ Външни работи, сигурност и защита, миграция и правораздаване ".

Пред колегиума на еврокомисарите Франс Тимерманс, Федерика Могерини, Йоханес Хан, Невен Мимица, Димитрис Аврамопулос, Кристос Стилианидис, Вера Йоурова и Джулиан Кинг министър Цачева посочи, че българското председателство разчита на добра връзка и взаимно съдействие в тенденция структуриране на Европейска прокуратура.

„ Окуражени сме от събитието, че с огромно болшинство Европейският парламент даде зелена светлина на самодейността ", добави Цачева.

В изявлението си тя подчертава, че основно значение в област „ Правосъдие " е подобряването на трансграничния достъп до електронни доказателства, както и основаването на работещ механизъм за запазване на данни. По думите й въвеждането на най-малък стандарт на европейско ниво за изпращането и осъществяването на молби за правна помощ за даване на електронни доказателства ще е потребен инструмент в битката против престъпността. Мерките ще улеснят проверяващите органи при упражняването на тяхната подготвеност.

Министър Цачева обърна внимание и на упоритостта на българското председателство за сполучливото привършване на триалозите по предлагането за Директива за битка с изпирането на пари по наказателноправен ред.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР