В интерес на всички е Иран да не стане ядрена

...
В интерес на всички е Иран да не стане ядрена
Коментари Харесай

Борел: Близкият изток е на ръба на пропастта

В интерес на всички е Иран да не стане нуклеарна мощ и Близкият изток да бъде умиротворен
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика сподели, че Близкият изток стои " на ръба на пропастта " и прикани за деескалация в спора сред Израел и Иран, оповестява.

Иран изстреля стотици дронове и ракети против Израел в събота вечерта в отговор на хипотетична израелска офанзива против консулството на Техеран в Дамаск, при която бяха убити седем офицери от Иранската революционна армия, в това число двама висши командири.

Израел нито е удостоверил, нито е отрекъл отговорност за въздушния удар на 1 април против консулството в сирийската столица.

„ Ние сме на ръба на скалата и би трябвало да се отдалечим от нея “, сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел пред испанската радиостанция Onda Cero. „ Трябва да натиснем спирачките и да дадем задна скорост. “

Борел сподели, че чака отговор от Израел на невижданата въздушна офанзива от Иран, само че се надява, че няма да провокира спомагателна ескалация.

Той сподели, че има " надълбоко разделяне " в дясната ръководеща коалиция на Израел сред хардлайнери, търсещи гневно възмездие, и " по-умерена и рационална " секта.

Тази секта се застъпва за възмездие, сподели Борел, „ само че по метод, който заобикаля отговор на отговора “.

Борел, който беседва с иранския външен министър Хосейн Амирабдолахиан късно в неделя, сподели, че Европейски Съюз би трябвало да има допустимо най-хубавите връзки с Иран макар глобите, които блокът наложи на Ислямската република поради оспорваната й стратегия за нуклеарна сила и други въпроси.

„ В интерес на всички е Иран да не стане нуклеарна мощ и Близкият изток да бъде умиротворен “, сподели още Борел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР