В интерес на истината останахме приятно изненадани от първата идея

...
В интерес на истината останахме приятно изненадани от първата идея
Коментари Харесай

Балабанов каза, че от ИТН ще подкрепят идеята на Мария Габриел да бъде поискана оставката на Гешев

В интерес на истината останахме прелестно сюрпризирани от първата концепция на Мария Габриел след влизането ѝ в българския парламент. Разбира се, че като български жители, преди всичко, ние ще подкрепим такава самодейност и идея, тъй като аз тази концепция я подкрепих още 2020 година на площада, когато дружно с толкова доста българи извикахме „ оставка “.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание Станислав Балабанов (ПГ на „ “). 

По-рано през днешния ден кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС съобщи, че първото, което ще направи министърът на правораздаването в нейното държавно управление, ще е да внесе във Висшия правосъден съвет (ВСС) искане за освобождение на Иван Гешев поради уронване на престижа на правосъдната власт.

Според Балабанов това е прочувствената страна на нещата. Практичната е, че, доколкото съм осведомен юридически, тази концепция ще бъде отнесена от предстоящ правосъден министър, когато и да бъде определен, и както и да се споделя той, във Висшия правосъден съвет, уточни той. 

Там квотите и разпределението на мандатите са от много време към този момент насам и представителите не съм сигурен дали имат нужната воля, с цел да изпълнят тази емоционалност с деловитост и Гешев да подаде оставка, и да му се вземе поста основен прокурор, уточни Балабанов. 

Да се надяваме на едно доста съществено и необятно болшинство от всички политически обединения в Народното събрание, с цел да извървим пътя към правосъдна промяна, тъй като за мен по-важното е не " да взимаш главата на един и да слагаш различен на неговото място ", разяснява той. По думите му би трябвало да се реформира и правосъдната система по метод, по който да не се позволява повече един човек да злоупотребява с властта в тази институция. Но пък беше прекрасен знак тази заран от Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, добави Балабанов.

Разбира се, това не значи поддръжка за какъвто и да е кабинет, тъй като това са някакви първи усещания, означи депутатът и добави, че предстоят занапред срещи. Балабанов уточни, че през днешния ден в 15:30 парламентарната им група ще се среща с ГЕРБ-СДС, с цел да видят в действителност какви са им концепциите, целите, имат ли имена, имат ли оферти за правосъден министър. 

Крайно време е да приключим да се занимаваме с метафори, да забележим какви са действителните оферти, има ли воля България да излезе от тази рецесия, счита Балабанов. Според него другият вид е доста елементарен – нови избори, които няма да произведат нищо изключително. 

Попитан дали имат предложение за правосъден министър, депутатът уточни, че не са обсъждали такива ходове, тъй като няма предложение към тях, няма и градивни, досега, диалози. 

При нас има доста специалисти, и то качествени, означи Балабанов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР