В интерес на България е да помогне на Украйна, включително

...
В интерес на България е да помогне на Украйна, включително
Коментари Харесай

В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна: Христо Иванов

В интерес на България е да помогне на Украйна, в това число с друг оръжеен потенциал. Въпросът обаче може да бъде издигнат единствено, когато има късмет сходно предложение да бъде признато от болшинство, което е обяснимо и е част от деликатно запазване на концепцията от това ръководство. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия.

" Демократична България " и Българска социалистическа партия са на разнообразни позиции в ръководещото болшинство за това дали би трябвало да предоставим оръжейна помощ на Украйна, добави Иванов. " Какъв ще е резултатът - занапред ще спорим, тъй като това не е елементарно решение и е решение, в което и българското общество е разграничено и е добре да мине публично разискване и да се роди консенсус.

 

Рискът да минем на разновидността " плаващо болшинство " - решение вид " шведска маса " - през днешния ден си наливам от пържените яйца с вас, на следващия ден пия кафе с някой различен, е фундаментален риск за нас и е нещо, което ни плаши. От тази позиция сме доста въздържани да вършим провокации, " сподели Христо Иванов.Той добави, че ръководещите ще продължат да търсят поддръжката на опозицията по огромните въпроси, които касаят развиването на страната като позицията за Украйна и правосъдната промяна.

" Целта е да събираме по-големи болшинства по такива значими тематики. Така че ние ще спорим и ще заявяваме ясно нашата позиция - би трябвало да оказваме помощ на Украйна и да се възпозвавме пълноценно от участието в НАТО - в това число да желаяме разполагането на многонационален сериозен контингент на българска територия, да продължава и да се ускорява еърполисинга и е доста съществено да осъзнаем, че в наш интерес е да помогнем, в това число с друг оръжеен потенциал, на украинските ни другари. Защото техният триумф е най-бързия път към приключването на тази война ", сподели Иванов.

Той призна, че ръководството може да бъде подложено на критика за незадоволителна степен на съгласуваност и това е диалог, който се води в границите на обединението.

 

" Кородинацията е сложна по изискване, тъй като става дума за комплицирана и разнолика коалиция. На някои сътрудници не им харесва това, само че аз през цялото време съм прям с гласоподавателите. Проблемът е учредителен - създадохме прекалено много формати за съгласуваност и обмисляне, само че нито един от тях не работи задоволително добре. Но обединението продължава да бъде безалтернативна, тъй като концепцията, че предварителни избори ще покажат нещо радикално друго, това е допустимо, само че това радикално друго нещо след това ще се чудим дали инцидентно на тези избори не се е явил Путин ", сподели Иванов.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР