В Intel са взели решение да прекратят разработката на своя

...
В Intel са взели решение да прекратят разработката на своя
Коментари Харесай

Intel прекратява проекта си за “самодостатъчен” VR шлем

В Intel са взели решение да прекратят създаването на своя виртуална действителност (VR), наименуван Project Alloy. Причината е, че опциите на устройството, изостават от конкурентните оферти, създавани да работят в тандем с обичаен компютър.

Проектът бе стартиран през август предходната година в кооперация с Microsoft. Целта бе да бъде основана отворена платформа за виртуална действителност, по сходство на персоналните компютри. От Intel са взели решение да не не престават работата в тази тенденция, като, по думите на Ким Палистър, шеф на Центъра за върхови достижения в региона на VR в компанията, повода е неналичието на потребителски интерес, както и незадоволителната продуктивност спрямо компютрите.

Прочетете още: Intel Project Alloy или за какво VR бъдещето е в “обединената ” действителност

По негови думи посредством Alloy от Intel са желали да ревизират капацитета какви са евентуалните благоприятни условия на сходна разработка – безжичен шлем за виртуална действителност, не изискващ връзка с други устройства. Първоначално концепцията е била да се употребява нисковолтов процесор като Atom.

“Открихме, че това не е наложително да е оптималният форм-фактор”, изяснява Палистър. Оценявайки плана в компанията са взели решение, че той няма по какъв начин да предложи удачна композиция сред цена и продуктивност.

Друга паралелна разработка за потребление на WiGig връзка с VR шлем, в партньорство с HTC, пък се преглежда като по-перспективна. Т.е. развиване в посока обезпечаване на скоростна безжична връзка с компютър.

От Intel не споделят кои са евентуалните клиенти, които не са показали интерес към Alloy. Палистър не конкретизира имена, само че компании като Asus, Dell, Lenovo и други работят върху оферти за “смесена реалност”, които би трябвало да видят свят още тази есен.

“Смесена реалност” е името, което Microsoft присвои на своята версия на виртуалната действителност, която ще бъде поддържана от Windows 10, след задаващия се така наречен Fall Creators Update. Интересно е да се означи, че една от авансово рекламираните благоприятни условия на Alloy бе взаимоотношението с предмети във физическия свят, до момента в който упоменатият термин на Microsoft припомня най-много обичаен VR.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР