В инициираната от директора на ОДМВР-Видин работна среща взеха участие

...
В инициираната от директора на ОДМВР-Видин работна среща взеха участие
Коментари Харесай

Старши комисар Петър Коцин проведе работна среща с кметовете на общини от област Видин

В инициираната от шефа на ОДМВР-Видин работна среща взеха присъединяване общинските кметове, началниците на районните ръководства и бранш Пътна полиция.
Старши комисар Коцин показа информация за оперативната конюнктура в района и акцентите в работата на полицейските чиновници в кратковременен и средносрочен проект. Противодействието на конвенциалната престъпност, редът и спокойствието в обитаемоте места, интензивният туристически сезон и опазването на селскостопанската годишна продукция от похищения, са измежду главните цели в активността на чиновниците на реда в региона.
Началниците на районните ръководства ще посещават обитаемоте места на обслужваните територии, с цел да бъдат в непрекъсната, директна връзка с жителите и представителите на локалната власт, заяви шефът. По одобрени месечени графици мобилни екипи, включващи чиновници на отдел „ Охранителна полиция” и секторите „ Противодействие на престъпната престърност” и „ Противодействие на икономическата престъпност”, организират срещи с поданици на села без непрекъснато полицейско наличие. Отворени сме за разговор и одобряваме рекомендации от всички Вас, с цел да повишим успеваемостта и резултатите от нашата работа, уточни старши комисар Петър Коцин.
Подобряване на ситуацията по сигурност на придвижване, понижаване на жертвите и ранените при произшествия в област Видин, регистрира основен контрольор Владимир Герасимов – шеф на бранш Пътна полиция. Той бе безапелационен, че положителните практики, открити при взаимната работа на пътните служители на реда и кметовете, ще продължат и отсега нататък.
Представителите на локалната власт споделиха своите отзиви, наблюдения и оферти.
В хода на диалозите, участниците в срещата се солидаризираха в мнението си за значимостта на видеонаблюдението с оглед предварителна защита, попречване и откриване на незаконни похищения и вандалски прояви в общинските центрове. Инж. Огнян Ценков – кмет на най-голямата община в региона – видинската, заяви за идните дейности по поетапното създаване на видеонаблюдение в регионалния град, а на по-късен стадий и в обитаеми места на общината. Ценков показа и опита си от добра процедура във връзка с телефонните измами – при всички негови публични срещи в селата на общината, постоянно вниманието на хората бива насочвано и към риска да станат жертви на телефонни измамници по разнообразни схеми. От началото на тази година в обитаемоте места на Видинска област няма осъществени телефонни измами, уточни шефът на полицията. Осъществени са единствено три – в регионалния град.
По време на срещата, кметовете бяха единомислещи в оценката си за отличната връзка сред тях и служителите на реда от районните ръководства. Представителите на локалната власт и чиновниците на Министерство на вътрешните работи са в непрекъснат разговор за съответна и бърза реакция в интерес на жителите на област Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР