В Инфекциозното отделение на ломската болница е настанен лекар. Пробата

...
В Инфекциозното отделение на ломската болница е настанен лекар. Пробата
Коментари Харесай

Как живеят хората в селото на първите две жертви на COVID-19 ВИДЕО

В Инфекциозното поделение на ломската болница е настанен доктор. Пробата му за COVID-19 е била доказана на 20 март.

Дни по-късно той се е почувствал зле. Лекарите, медицинските сестри и санитарите в болничното заведение също са под карантина, осведоми Нова телевизия.

Заразата потегли от Лом. От едно фамилно събиране - празник на 70-годишен мъж. 25 души се бяха събрали в заведение, а една от присъстващите дами се е прибрала дни преди този момент от Италия.

Няколко дни по-късно възрастно семейство, участвали на тържеството, се почувствали зле. Те потърсиха лекарска помощ в "Пирогов ", а няколко дни по-късно починаха. Те станаха и първите две жертви на ковид у нас.

Почти месец по-късно в село Василовци животът продължава в естествен темп. Седем от контактните със фамилията също дадоха позитивна проба. Трима са от същото село. Всички те са били на тържеството.

"Карантината на всички, които са били контактни с умрелите, към този момент мина. Нямат промени, нямат недоволства. Могат да се движат умерено ", изясни кметът на селото Огнян Йорданов.

В момента под карантина в селото са 5 души. Един от тях е интернационалният водач Робертино. Той даже е сложил записка на вратата си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР