В инфекциозната болница в Пловдив предупреждават за недостиг на медицински

...
В инфекциозната болница в Пловдив предупреждават за недостиг на медицински
Коментари Харесай

Инфекциозна болница в Пловдив се задъхва

В инфекциозната болница в Пловдив предизвестяват за дефицит на медицински личен състав - най-много на медицински сестри. Пациентите се пренасочват към други лечебни заведения. В болничното заведение се одобряват единствено пациенти със средно-тежко и тежко положение.

В болничното заведение са настанени 55 заболели с потвърдена зараза и още 10, за които се чакат резултатите този следобяд, само че са съмнителни и чакаме резултата им до обяд. Броят на болните надвишава декларирания като опция да се одобряват пациенти. Един етаж от болничното заведение е обособен единствено за пациенти с потребност от лекуване с дихателна реанимация.

"Имаме потребност от интензивно присъединяване на останалите болнични заведения в града в лекуването на COVID-19 ", съобщи началникът на "Инфекциозна болница " проф. Мариана Стойчева.

Либерализацията на ограниченията докара до бързо повишаване на заболеваемостта и на повишаване на броя на приетите в болница. Според проф. Стойчева резултатът от баловете е много обезпокоителен. Тя прикани жителите да не се събират на сходни събития, включващи доста хора.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР