В Индонезия днес се произвеждат президентски и парламентарни избори, предадоха

...
В Индонезия днес се произвеждат президентски и парламентарни избори, предадоха
Коментари Харесай

В Индонезия днес се провеждат най-големите еднодневни избори в света

В Индонезия през днешния ден се създават президентски и парламентарни избори, предадоха международните организации. Това са най-големите еднодневни избори в света. Право на глас имат над 192 милиона души, показва Ройтерс.

Битката за президентския пост ще е сред досегашния държавен глава Джоко Видодо, някогашен продавач на мебели, почнал политическата си кариера като кмет на дребен град, и някогашния военачалник Прабово Субианто, който Видодо победи с минимална преднина през 2014 година Повечето анкети дават на Видодо двуцифрена преднина пред съперника му.

За депутати, чийто мандат е пет години, се кандидатират 245 000 души от 16 политически партии. Според анализатори най-големи шансове имат Демократична партия на Индонезия, Голкар и Движение за Велика Индонезия. В долната камара на досегашния парламент те имаха надлежно 109, 91 и 73 депутати, напомня ТАСС.

За реда в деня на изборите ще се грижат близо 350 000 служители на реда и военни, както и 1,6 милиона членове на паравоени структури, ситуирани из 17-те хиляди острова на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР